Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ženy sa prezliekli za colníčky a prenikli do zabezpečenej letiskovej zóny
Zdielať na

Ženy sa prezliekli za colníčky a prenikli do zabezpečenej letiskovej zóny

Zdroj: TripAdvisor/Ao Nang

BANGKOK / Obavy z porušenia bezpečnosti na hlavnom letisku v Thajsku vyvolal incident, pri ktorom dve ženy prezlečené za letiskový personál prenikli do zabezpečenej letiskovej zóny. Na incident podľa agentúry AP miestne úrady upozornil používateľ na twitteri.

Thajky chceli na letisku v Bangkoku stretnúť svoj idol - juhokórejského seriálového herca. Jedna zo žien potom na Instagrame zverejnila príspevok, v ktorom opísala, ako sa obe Thajky prezliekli za colníčky a prenikli do uzavretých priestorov. Poďakovala tiež dvoma colným úradníkom, ktorí ženám zrejme pomáhali.

Letiskové úrady celý incident preverujú a vyšetrujú aj dvoch príslušníkov colnej správy. Vyšetrovatelia okrem iného zisťujú, či personál ženám požičal okrem uniforiem tiež svoje služobné preukazy, a umožnil im tak vstúpiť do miestnosti pre výdaj batožiny.

Obom ženám hrozí až päť rokov za mrežami a pokuta vo výške 100 000 bahtov, čo je približne 2 600 eur. Juhokórejský herec, ktorý je v Thajsku veľmi populárny, pricestoval do krajiny na stretnutie so svojimi fanúšikmi. Vstupenka na akciu, ktorá sa konala minulú sobotu, stála 145 eur.

Na incident upozornil letiska iný fanúšik juhokórejskej hviezdy, ktorý instagramový príspevok zverejnil na twitteri. Letisko už oznámilo, že plánuje vynaložiť až 20 miliónov bahtov (528 tisíc) na zlepšenie bezpečnostných opatrení.

Naposledy sa Thajsko dostalo do povedomia svetu po tom, čo v jaskyni zavalilo mladých futbalistov. Všetko sa napokon dobre skončilo. Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy