Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Výbuch plynového potrubia si vyžiadal mladý život. Časť domov je v plameňoch
Zdielať na

Výbuch plynového potrubia si vyžiadal mladý život. Časť domov je v plameňoch

BOSTON / Vo štvrtok udrelo v americkom meste v štáte Massachusetts niekoľko desiatok výbuchov. Spôsobili rozsiahle požiare na severnom predmestí, podľa informácii polície malo explodovať plynové potrubie. Úrady hlásia jednu obeť a 12 zranených.

Americké mesto Boston sa otriaslo výbuchmi, podľa polície explodovalo plynové potrubie. V dôsledku toho hlásia 12 zranených a jednu obeť. Ľudia utrpeli prevažne popáleniny. Plamene zachvátili približne 40 domov. 

Prvý výbuch mal spôsobiť pretlak v plynovom potrubí, po ňom nasledovalo až 40 ďalších výbuchov. Tragické následky mal výbuch len pre 18 ročného mladíka v meste Lawrence. Na jeho auto sa zrútil komín padajúci z jedného z domov. Sanitka ho previezla do nemocnice, lekárom sa ho už ale nepodarilo zachrániť. 

Ošetrovať museli aj ďalších 10 ľudí, informácie o ich stave známe zatiaľ nie sú. "Vyzeralo to ako apokalypsa. Oblaky dymu sa valili z Lawrence, ktoré bolo za mnou. Pred sebou som zase videl stúpajúci dym z Andoveru," opísal pre médiá šéf andoverských hasičov Michael Mandsfield. V oblasti, kde žiije niekoľko desaťtisícok ľudí záchranári vypli plyn aj elektrinu, aby zabránili ďalším škodám. V Lawrence nariadili aj evakuáciu. Školy v blízkosti zostali zatvorené, pričom niektoré z nich slúžia ako centrá pre evakuovaných. 

USA sa taktiež pripravuje na silný hurikán Florence, udrieť by mal už v piatok 14. septembra: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy