Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Posádku člna prekvapil žralok obrovský, túžil po láske
Zdielať na

VIDEO: Posádku člna prekvapil žralok obrovský, túžil po láske

Zdroj: Youtube

NHULUNBUY / V okolí austrálskeho mesta v Severnom teritóriu rybárčili dvaja muži. K ich člnu ale odrazu priplával až šesť metrový žralok obrovský. Najväčšieho druhu žijúceho žraloka sa ale báť nemuseli. Veľký tvor sa chcel jednoducho poláskať a nechať hladiť.

Dvadsaťšesťročný Colby Smith a jeho o rok mladší kamarát Charlie Lucas sa vybrali rybárčiť do austrálskych vôd. K ich člnu náhle priplával žralok obrovský, ktorý je najväčším druhom tohto živočícha. Pre človeka nie je nebezpečný, pretože sa živí planktónom a malými rybami. Obaja muži sa tak žraloka nebáli a prijali ho. 

Smith s Lucasom sa nachádzali pritom len dva kilometre od pobrežie. "Narážal do motora a spodnej časti člna, keď sme sa mu ale venovali, prestal a vynoril sa," opisoval rybár Smith. "Vyzeral veľmi priateľsky, dotýkali sme sa ho takmer pol hodinu," dodal.

Dvojica rybárov zažila takúto situáciu po prvýkrát v živote. Zároveň uviedli, že stretnúť sa so žralokom obrovským v severnej časti Austrálie je veľmi ojedinelé až priam vzácne. 

Námorná stráž mala pred pár dňami problémy s veľrybou. Museli ju zachraňovať:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy