Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prestížny denník The Guardian odporúča turistom navštíviť Košice. Umiestnili sa v rebríčku TOP 10
Zdielať na

Prestížny denník The Guardian odporúča turistom navštíviť Košice. Umiestnili sa v rebríčku TOP 10

Zdroj: instagram/bolshakov_jack

LONDÝN / Celosvetovo známy denník zostavil rebríček, v ktorom odporúča turistom miesta, ktoré sa oplatí navštíviť. Slovenské mesto je plné zaujímavostí a žije aj v noci.

Denník The Guardian zaradil mesto Košice medzi 10 najzaujímavejších miest pre turistov, medzi ktorými je aj Belehrad v Srbsku či talianske Bari.

Zaujala ich kultúra, ktorou Košice priam prekypujú, čomu určite pomohol aj titul Európskeho hlavného mesta kultúry z roku 2013. Nachádza sa tu všetko od gotiky po secesnú architektúru. Mesto nežije iba počas dňa, ale aj v noci a to vďaka študentom, ktorí prichádzajú z okolitých miest za zábavou. 

Vyzdvihujú Hlavnú ulicu, ktorá má veľa farebných trojposchodových budov, kaviarni a barov. V blízkosti sa nachádza aj preslávená Spievajúca fontána, gotický Dóm svätej Alžbety, Urbanová veža, či Miklušová väznica.

Turistom, ktorí by chceli skúsiť iný zážitok, odporúčajú vyskúšať prehliadku so sprievodcom na starej Škodovke. Milovníci umenia by mali zavítať do hotela Muza, kde sa nachádza zbierka predmetov Andy Warhola.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy