Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dvojaká kvalita potravín i oblečenia. Európsky parlament sa pustil do práce
Zdielať na

Dvojaká kvalita potravín i oblečenia. Európsky parlament sa pustil do práce

ŠTRASBURG / Po letnej prestávke opäť otvoril brány už aj Európsky parlament a europoslanci už zarezávajú v poslaneckých laviciach. Program majú skutočne nabitý. Riešiť budú napríklad aj súčasný celkový stav Európskej únie a jej ďalšie smerovanie. Reformovať chcú autorské právo a skvalitniť výrobky predávané v Európskej únii.

Medzi prvými bodmi Európskeho parlamentu bolo zriadenie Európskeho zboru solidarity. Študenti a dobrovoľníci budú môcť chodiť pomáhať do inej členskej krajiny za peniaze. Hovorí sa ale aj o dvojakej kvalite potravín, či o dvojakej kvalite výrobkov. Europoslancom ide o to, aby rovnaká značka predávala rovnako kvalitné oblečenie v celej Únii.

Najdôležitejšia časť rokovaní je avizovaná na stredu. Do Európskeho parlamentu príde predseda Európskej Komisie Jean Claude Juncker a prednesie správu o stave Európskej únie. V nej oznámi nielen aktuálny stav únie, ale aj to, kam sa bude uberať najbližšie obdobie. Bude to štvrtý, a zároveň posledný jeho text, v ktorom predstaví, čo chce ešte stihnúť do najbližších volieb predsedu Európskej komisie. 

Ambíciu nahradiť v kresle predsedu Európskej komisie Junckera má slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy