Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kašeľ, vysoké teploty a črevné ťažkosti. 10 pasažierov lietadla skončilo v nemocnici
Zdielať na

Kašeľ, vysoké teploty a črevné ťažkosti. 10 pasažierov lietadla skončilo v nemocnici

NEW YORK / Vo štvrtok podvečer by malo byť známe, čím sa nakazili cestujúci z lietadla spoločnosti Emirates, ktoré letelo z Dubaja do New Yorku. Podľa lekárov symptómy poukazovali na chrípku. Desať ľudí skončilo v nemocnici. Sužoval ich kašeľ a vysoké teploty. Na palube stroja, ktorý dali po pristátí do karantény, bol aj známy americký rapper Vanila Ice.

Lietadlo s 520 ľuďmi na palube priletelo na Kennedyho letisko z Dubaja. Už počas letu sa u niektorých cestujúcich objavil neustávajúci kašeľ, vysoké teploty a črevné ťažkosti. "Tých ľudí vôbec nemali púšťať do lietadla. Celý čas kašľali bez toho, aby si zakryli ústa. Toalety boli neustále obsadené," opísala situáciu jedna z pasažierov Erin Sykes.

​Lietadlo hneď po pristátí presmerovali do karantény a stroj obkolesili záchranári. Na palube bol aj známy americký rapper Vanila Ice. Ten sa na zdravotné problémy nesťažoval. "Šokoval ma pohľad z okna. Obkolesili nás sanitky a policajti ako vo filme. Bola to šialený deň," povedal. 

V nemocnici skončilo 10 ľudí. Zaujímavé je, že iba traja cestujúci, zvyšní boli členovia posádky. Deväť ľudí po ošetrení pred lietadlom prepustili. "Všetky symptómy poukazujú, že išlo o chrípku." informovala zástupkyňa ministerstva zdravotníctva Oxiris Barbot.

Podľa odborníkov môže ísť o veľmi agresívny vírus, ktorý je momentálne rozšírený v saudskoarabskej Mekke. Tam malo lietadlo medzipristátie a niektorí pasažieri práve tam strávili určitý čas.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy