Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dievča zahodilo obal od sladkosti do kríkov. Skončilo v putách, chválil sa policajt
Zdielať na

Dievča zahodilo obal od sladkosti do kríkov. Skončilo v putách, chválil sa policajt

Zdroj: TV JOJ

OSTROV / Mladé dievča sa bránilo, že papier nezahodilo. Policajtom incident nahlásila obsluha mestského kamerového systému. Vedenie mestskej polície v českom meste Ostrov ale tvrdí, že zákrok bol primeraný.

Zásahom proti mladému dievčaťu sa pochválil na sociálnej sieti mestský policajt z Ostrova pri Karlových Varoch. Podľa neho sa dopustila priestupku tým, že v v polovici augusta odhodila obal od sladkosti do kríkov vedľa lavičky na námestí. 

Tento jej krok ale zachytila obsluha kamerového systému a nahlásila to miestnej polícii. Tí po príchode na miesto dievča vyzvali, aby s nimi šla na policajnú stanicu. Keď odmietla, tak ju "spacifikovali" a odviedli v putách

S putami na rukách 

"Hliadka mestskej polície na mieste zistila, že sa oznámenie zakladá na pravde. Za lavičkou, na ktorej mladiství sedeli, ležal odhodený obal od keksu," napísala polícia na stránke. Podľa nich dievča poprelo, že by obal odhodilo. Policajti ju preto chceli vziať na stanicu a pustiť jej záznam z kamery, ktorý by dokázal opak. 

Policajti mladú páchateľku upozornili, že pokiaľ tak neurobí, dopustí sa priestupku neuposlúchnutia verejného činiteľa. "Mladistvá aj napriek tomu odmietla hliadku nasledovať, a preto proti nej boli použité donucovacie prostriedky hmatov a chvatov," doplnili v správe. 

Primeraný zásah 

Veliteľ Mestskej polície Ostrov Ladislav Martínek zákrok bráni, bol podľa neho primeraný. "Keď niekto odmietne spolupracovať s hliadkou, odmieta uviesť svoju totožnosť, hliadku vulgárne či inak napádam tak je to v záujme ich aj tej osoby dobré," povedal. Na stanici dievčaťu putá zložili a zistili jej totožnosť. Spoločne s matkou a sociálnej pracovníčky sa nasledujúci deň prišli k pojednávaniu. "Mala možnosť vyriešiť priestupok na stanici. Nesúhlasila s tým," uviedol Martínek. Prípad preto skončil na mestskom úrade. 

Starosta súhlasí

Ako informuje portál Aktualne.cz starosta mesta Josef Železný vraj postup strážnikov prešetril a považuje ho za adekvátny. "Ja v tom žiaden problém nevidím. Bol to normálny štandardný zásah mestskej polície, ktorá zabezpečuje poriadok. Policajt je od toho, aby konal a nie, aby niekto šikanoval policajta," vyjadril sa. 

Slovenská polícia naopak riešila iný kuriózny problém. V centre Bratislavy sa dvojica oddávala na verejnosti milostným hrátkam. Nebolo to prvýkrát. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy