Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Rekord za najdlhšie manželstvo. Pár to spolu ťahá už 81 rokov
Zdielať na

Rekord za najdlhšie manželstvo. Pár to spolu ťahá už 81 rokov

TOKIO / Svet pozná nových držiteľov rekordu za najdlhšie manželstvo. Sú ním japonskí manželia, ktorí to spolu ťahajú už neuveriteľných 81 rokov. Na oslave prezradili aj tajomstvo večnej lásky.

Z manželov Matsumotovcov sa stal najdlhšie žijúci manželský pár na svete. Masuo a Miyako z Japonska majú dovedna 208 rokov a od roku 1937 žijú s rovnakým priezviskom.

Zablahoželať im prišli nielen členovia rodiny, ale aj ľudia z Guinessovej knihy rekordov. "Ďakujeme veľmi pekne. Som taká vďačná, že ma to dojíma k slzám," vraví manželka Miyako. 

Ich vzťah prekonal aj bitky druhej svetovej vojny, v ktorých manžel bojoval. Po skončení vojny mal veľa práce v prístave, kde pracoval ako úradník. Domácnosť a výchova detí bola výlučne záležitosťou jeho dnes už 100-ročnej pani. "Môj otec bol prísny a veľmi pracovitý. Takmer všetko bolo na mojej mame, ona nás vychovala. Takže myslím si, že skutočným víťazom je práve mama," hovorí dcéra dlhoročného páru. 

Miyako Matsumotova má preto plné právo radiť ostatným ženám, ako prežiť dlhý a šťastný život po boku manžela. "Vydržala som to, rpetože som bola trpezlivá," vraví s úsmevom 100-ročná Miyako. 

Milujúca dvojica má aj v tomto veku stále dôvod na radosť. Okrem certifikátu z Guinesovej knihy rekordov oslavujú aj narodenie svojej 25. pravnučky.

V Austrálii nedávno vystavili najstaršiu fľašu na svete, ktorú vyplavilo more. Našli ju ​132 rokov potom, čo ju autor odkazu hodil do mora. Pozrite si reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy