Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž vnikol do priestorov nemocnice. Pacientku obchytkával, škrtil a vyhrážal sa jej smrťou
Zdielať na

Muž vnikol do priestorov nemocnice. Pacientku obchytkával, škrtil a vyhrážal sa jej smrťou

Archívna reportáž

PLZEŇ / K pokusu o znásilnenie došlo vo fakultnej nemocnici na Lochotíne. Útočník napadol 75-ročnú pacientku rehabilitačného oddelenia. Žena sa mu aj napriek šokujúcej udalosti dokázala ubrániť.

Pred pol šiestou ráno násilník vnikol do izby a začal seniorku obchytkávať, škrtiť a vyhrážať sa jej smrťou, ak sa mu nepodvolí. Žena sa mu ale aj napriek nebezpečnej situácii dokázala ubrániť a muž z izby a následne aj z nemocnice utiekol. "Preverujeme zistené skutočnosti a zaoberáme sa mravnostným trestným činom," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Hokrová. Páchateľovi, podľa polície, hrozí až päť rokov väzenia. 

Polícia ČR

Kriminalisti hľadajú 36-ročného Ondreja Obsta z Českého Krumlova. Ondrej je strednej postavy s výškou okolo 195 centimetrov. Podľa policajtov nie je ozbrojený, ale je nebezpečný. 

Riaditeľ Fakultnej nemocnici v Plzni sa domnieva, že páchateľ musel dobre poznať okolie. "Vedel, že sa dvere na oddelení otvárajú pred šiestou hodinou, kedy sa mení smena. Využil to a vnikol do budovy," myslí si Václav Šimánek, riaditeľ nemocnice. Pacientka, podľa jeho slov, kričala. Krik počuli sestry, pribehli do izby a násilníka vyrušili. "Na oddelení s intenzívnou starostlivosťou sú priestory stále uzavrené. Personál tam vstupuje s čipom a ostatní musia zazvoniť a uviesť kto sú a koho prišli navštíviť. Na štandardných oddeleniach, kde sa pacienti svojvoľne pohybujú sú zatváracie hodiny od 18:00 do 6:00 ráno. Po incidente sme ale hneď opatrenia sprísnili. Čas, kedy sú oddelenia uzavreté, sme predĺžili do pol ôsmej ráno," dodal pre idnes.cz riaditeľ.

Na Slovensku len pred pár dňami došlo k znásilneniu priamo na dikotéke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy