Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia obvinila dvoch Slovákov zo znásilnenia. K zneužitiu došlo v Prahe
Zdielať na

Polícia obvinila dvoch Slovákov zo znásilnenia. K zneužitiu došlo v Prahe

Zdroj: Twitter-policie čr

PRAHA / Slovákov, ktorí boli podozriví zo znásilnenia ženy v Prahe už chytili kriminalisti. Muži sa podľa nich vnútili žene do bytu, kde ju mali donútiť k pohlavnému styku. Jedného zadržali ešte v českej metropole, druhého na ceste na Slovensko.

Znásilnenie sa podľa polície odohralo v noci zo soboty na nedeľu, a to v pražskom Motely. Opití muži sa natlačili do izby ženy, kde ju donútili k sexuálnym praktikám. Potom odišli a ženu nechali v byte. Po 12 hodinách sa rozhodla to oznámiť na polícii, kde kriminalistom opísala, čo sa stalo. Prečo ale žena mužom otvorila polícia neuviedla. 

Po oznámení zo strany znásilnenej, polícia začala vyšetrovanie. Po niekoľkých hodinách sa podarilo policajtom získať prvé informácie o totožnosti mužov.
"Zistili, že ide o dvoch slovensky hovoriacich mužov, pričom jeden z nich dlhodobo pracuje v Čechách. Druhý muž mal prísť za kamarátom len na víkend. Na totožnosti tohto muža, spolupracovala česká aj slovenská polícia," uviedol hovorca polície Tomáš Hulan.

Násilník, ktorý žije v Prahe bol zadržaný na mol opitý, len o niekoľko hodín neskôr. Jeho kamarát už v tom čase ale smeroval vlakom na Slovensko. Polícia tak okamžite oslovila železnice, vďaka čomu následne vytipovali správny vlak. "Stačilo len 20 minút, aby sa na stanicu v Břeclave dostavili policajné jednotky a muža zadržali. Muž sa snažil schovať medzi cestujúcimi, ale nebolo mu to nič platné," skonštatoval Hulan. Obaja zadržaní 38- ročný muži už v nedeľu tak skončili v cele. Následne ich vyšetrovateľ obvinil z trestného činu znásilnenia, za ktorý im hrozí až 10 rokov za mrežami. Súd bude v nasledujúcich dňoch rozhodovať o ich vzatí do väzby. 

Pozrite si archívnu reportáž o chlapcoch, ktorí znásilnili 15- ročné dievča: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy