Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Šok pre policajtov. Otvorené bočné dvere idúcej dodávky, spiaci spolucestujúci a za volantom na mol opitý šofér
Zdielať na

Šok pre policajtov. Otvorené bočné dvere idúcej dodávky, spiaci spolucestujúci a za volantom na mol opitý šofér

BRNO / Nielen Brno, ale celá Južná Morava má nový rekord, ktorým sa skutočne asi nikto chváliť nebude. Najprv zbadali dodávku, ktorá išla pomaly a navyše mala otvorené bočné dvere. Následne si všimli, že spolujazdec spí a vodič je pod obraz.

Za volantom dodávky sedel 35-ročný ukrajinský šofér. Cudzinec podľa portálu Blesk.cz zaujal hliadku v mestskej časti Bystrc najprv pomalou jazdou a otvorenými bočnými dverami, z ktorých trčali nohy spiaceho spolucestujúceho. To, že chytia muža s rekordným množstvom promile, vôbec netušili.

​Hliadka vozidlo zastavila a hneď im bolo jasné, že za volantom triezvy muž nesedí. Cudzinec najprv tvrdil, že vypil jedno malé pivo. Policajti mu teda dali fúkať a výsledok im vyrazil dych. Na displeji svietilo 3,86 promile. Šofér musel s pravdou von.

„Tvrdil, že ide asi o zvyškový alkohol z predchádzajúceho dňa. S dvomi kamarátmi zvládli vypiť sedem fliaš vodky a basu piva,“ uviedla policajtka Petra Hrůzová. Nasledovala teda otázka od hliadky, prečo jazdí s otvorenými dverami? Ukrajinec to vysvetlil tým, že jeho kamarát spal a on chcel kvôli nemu poriadne vyvetrať.

Opilec má zarobené na poriadny problém. 35-ročnému vodičovi na mieste zobrali doklady. Okrem toho mu hrozí zákaz šoférovania, pokuta a a až ročný pobyt za mrežami. Muž s 3,86 promile prekonal pôvodný rekord, o ktorý sa postaral našinec. 40-ročného Slováka vlani v apríli chytili na diaľnici D2 pri Podivíne a namerali mu tri a pol promile. Polícii tvrdil, že potreboval zapiť sendvič, preto siahol po pálenke.

Alkoholické excesy riešia policajti na dennom poriadku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy