Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dedička milionárskeho impéria si celý trest neodsedí. Varholíkovú prepúšťajú
Zdielať na

Dedička milionárskeho impéria si celý trest neodsedí. Varholíkovú prepúšťajú

BRATISLAVA/BUDAPEŠŤ / Eva Rezešová Varholíková sa dostane na slobodu už v utorok 29. augusta. Svoj deväťročný trest si tak celý v maďarskom väzení neodsedí. Z väzenia sa dostane po odpykaní dvoch tretín svojho trestu. Ten dostala za spôsobenie tragickej dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu, ktorá sa stala v auguste 2012.

Dedička milionárskeho impéria Eva Rezešová Varholíková sa už v utorok dostane na slobodu. Vo väzení v Maďarsku sa ocitla po nehode, pri ktorej opitá zavinila smrť štyroch ľudí. K tragédii došlo v auguste 2012, no rozsudok o 9 ročnom treste si vypočula ž v októbri 2014.  O prepustení informoval Korzár Košice. 

Varholíková podala žiadosť o podmienečné prepustenie ešte v júli. Budapeštiansky súd jej žiadosť prijal a následne jej aj vyhovel. Dátum prepustenia ale do dnešného dňa zverejnený nebol. 

Odsúdená Slovenka sa vtedy osobne zúčastnila pojednávania, ktoré sa udialo za múrmi väznice. "Bol som tam aj ja, ako jej obhajca, prítomný bol prokurátor, ako aj trestnoprávny sudca. V zmysle zákona, ten kto preukáže výborné chovanie, tak ako aj moja klientka, tomu je umožnená táto výhoda. Takže nie len pre Varholíkovú Rezešovú, ale pre všetkých odsúdených v maďarských väzniciach, ktorí preukážu také správanie, ako moja klientka," povedal Péter Novák.

Podľa informácií TV JOJ, obžalovanej súd pri prepustení uložil dvojročný zákaz šoférovania. 

Predtým ako odsúdená opustí múry väzenia, absolvuje ešte sedenia s psychológmi a psychiatrami, na základe ktorých odborníci zhodnotia jej stav. V prípade, že výsledky dopadnú pozitívne, mohla by sa dostať na slobodu o tri roky skôr, než jej bolo pôvodne udelené. Na slobode bude ale naďalej v trojročnej podmienke a v prípade jej porušenia, sa obvinená vráti naspäť do väzenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy