Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Útulok zverejnil video sučky Elizabeth, ktorú našli zviazanú drôtom pod mostom. Takto statočne bojuje
Zdielať na

Útulok zverejnil video sučky Elizabeth, ktorú našli zviazanú drôtom pod mostom. Takto statočne bojuje

KOŠICE / Osud zviazanej sučky z Kostolian chytil za srdce celé Slovensko. Nemeckému ovčiakovi labky aj tlamu zatiaľ neznámy páchateľ obviazal drôtom a pohodil sučku pod most. Polícia už vypočula niekoľko podozrivých, vrátane majiteľa psa a všetkých prepustili. Medzitým sa sučka zotavuje v košickom útulku. Podľa jej pracovníkov, ktorí o prípade neustále informujú prostredníctvom sociálnych sietí, sa má Elizabeth lepšie a statočne bojuje.

Spánok lieči. Elizabeth po ošetrení trávi väčšinu času práve oddychom a naberaním síl.

​Rany po drôte a lanku má stále viditeľné, ale už je menej bojazlivá. "Mala ich zviazané dokopy, vlastne tie kĺby. Fenka nemala žiadnu šancu sa postaviť," opísala stav sučky po prinesení na kliniku ošetrujúca veterinárka. Pozrite si video, ktoré zverejnil Útulok UVP v Košiciach:

Zviazanú sučku nemeckého ovčiaka našli pod mostom pred niekoľkými dňami. Laby mala zviazané drôtom a papuľu lankom. Na základe svedectva ženy a ďalších svedkov, polícia začala v stredu v osade Sokoľany operatívnu akciu. Do policajného auta nastúpil podozrivý muž, údajne majiteľ psa. "Ja som to neurobil," povedal muž TV JOJ. 

Na otázku - kto to bol, odpovedal takto: "Ja neviem. Bol to môj pes a mal aj šteňatá. Ja som to neurobil ale."  Po vypočutí ho ale vo štvrtok vyšetrovateľ prepustil domov. Muž je pritom podozrivý z páchania trestného činu. Psíkovi sa už darí lepšie. Útulok zverejnil aj ďalšie video, kde Elizabeth pri pohľade na pracovníkov šťastne vrtí chvostom:

Osud zúboženého zvieraťa dojal celé Slovensko. Niekoľko sto ľudí ihneď volalo, že by jej po zotavení chceli ponúknuť nový a bezpečný domov. Prípadom sa aj naďalej zaoberá policajný vyšetrovateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy