Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
21 obetí hustého sneženia v Číne
Zdielať na
Zahraničie

21 obetí hustého sneženia v Číne

V Číne husto sneží, premávka skolabovala. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Najmenej 21 ľudských životov si v Číne vyžiadali za víkend nehody zapríčinené hustým snežením.

Z polovice sa na tejto bilancii podieľali havárie preplneného autobusu, ktorý sa prevrátil na zasneženej diaľnici na východe krajiny. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu.

Nehoda autobusu sa stala v provincii An-chuej. Autobus viezol 72 ľudí, teda o 21 viac než je povolené, sa prevrátil v meste Ming-kuang. Nehodu neprežilo 11 cestujúcich, 51 utrpelo zranenia.

Mrazivé počasie a silné sneženie zasiahlo neobyčajne rozsiahle oblasti v centrálnej a východnej Číne. Nepriaznicé počasie si vynútilo uzatvorenie diaľníc, podpísala sa na rade nehôd a narušila leteckú dopravu.

V centrálnej provincii Chu-pej postihli dôsledky sneženia podľa agentúry Nová Čína najmenej 1,1 miliónov ľudí v 27 mestách. O život prišlo desať ľudí. Jeden človek bol zabitý, keď sa pod váhou snehu prepadla strecha čerpacej stanice v provinčnej metropole Wu-chanu.

Národná meteorologická služba vyhlásila v nedeľu „oranžový“ poplach, čo je druhý najvyšší stupeň pohotovosti na päťstupňovej škále. Meteorológovia varujú pred ďalším výdatným snežením v centrálnych a východných častiach krajiny.

Zdielať na

Najčítanejšie správy