Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chcete predĺžiť život svojej zlatej rybke? Dajte ju do útulku
Zdielať na

Chcete predĺžiť život svojej zlatej rybke? Dajte ju do útulku

PARÍŽ / Väčšina ľudí by nechcela mať zlatú rybku a tí čo ju majú, sa nevedia o ňu poriadne postarať. Dožívajú sa tak len veľmi krátko. Ak by sa ľudia starali o ryby správne, dožili by sa až o desaťkrát rokov viac. Parížsky útulok sa rozhodol im dať druhú šancu.

Hovorí sa o nej, že vám splní tri želania, no napriek tomu ju ľudia, častokrát z nevedomosti, chovajú vo veľmi zlých podmienkach. Karasov zlatých, ľudovo zvaných zlaté rybky, preto zachraňujú v parížskom vodnom svete. V tejto atrakcii vytvorili akýsi útulok obľúbených rybiek. "Zlatá rybka potrebuje minimálne 100 litrov vody, spoločnosť, dekorácie v akváriu a filtračný systém, ktorý jej zabezpečí dostatok dusíka. Je to veľmi dôležité, inak je rybka nešťastná a v podstate týraná," vysvetlila riaditeľka akvária Alexis Powilewicz. 

To si však málokto môže dovoliť a rybku chová v malom, okrúhlom akváriu. Týmto spôsobom sa tieto tvory dožijú maximálne 3 roky. V podmienkach, ktoré im zabezpečí táto chovná stanica, môžu narásť do 30 cm a žiť až 20 rokov. Lepší život pre svojho miláčika menom Luis Pablo sa rozhodla zabezpečiť aj Francúzksa Emy. "Ja som jej nevedela zabezpečiť adekvátne podmienky. Som na ňu naviazaná, ale po dvoch rokoch som si povedala, že by som jej mala dožičiť krajší život. Videla som, že u mňa trpí," skonštatovala majiteľka Emie. 

Pracovníci dajú prinesené rybky na 40 dní do karantény, kde sa postupne adaptujú z malých misiek do veľkých akvárií. Keď už sú takpovediac pripravené na lepší život, presunú ich do akvárií, kde si ich môže pozrieť bývalí majitelia aj ostatní návštevníci.

Nielen malé rybky ale aj veľryba potrebovala pred pár dňami zachrániť. Pozrite sa, ako sa to záchranárom podarilo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy