Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka a jej druh čelia obvineniu z vraždy ročného dieťaťa
Zdielať na
Zahraničie

Matka a jej druh čelia obvineniu z vraždy ročného dieťaťa

Zdroj: Paul/ilustračné

Pôvodom zo Slovenska, obaja týranie a zabitie chlapčeka popierajú s odôvodnením, že si to len ročné dieťa spravilo všetko samo.

Muž a žena zo Slovenska žijúci v Brandýsi nad Labem čelia podľa Mladej fronty Dnes (MfD) obvineniu, že zvlášť trýznivým spôsobom zabili ročného syna Marka. Dieťa zomrelo na následky mnohých vnútorných zranení vlani 30. decembra, pričom obaja obvinení sú vo väzbe a v prípade odsúdenia im hrozí 12 až 15 rokov väzenia alebo doživotie.

K Markovi išla záchranná služba s tým, že nedýcha a nebije mu srdce. Matkin druh, ktorý privolal lekára, tvrdil, že chlapec vdýchol hračku. Telo dieťaťa bolo podľa výpovede obvineného bezvládne už po 11:00. Pomoc ale s kamarátom zavolali až po 12:30.

Z pitevnej správy podľa MfD vyplynulo, že dieťa malo obojstranné zlomeniny rebier - dve čerstvé a niekoľko ďalších, ale starších, ktoré  sa už hojili. Lekár ďalej zistil pomliaždenie a opuch mozgu, vnútrolebečné krvácanie, natrhnutú slezinu, pomliaždené pľúca, vdýchnutú krv v dýchacích cestách a pľúcach, staršiu zlomeninu stehennej kosti, modriny na hlave a na tvári a ďalšie zranenia. "Je toho ešte dvakrát toľko," povedal kriminalista.

Podľa výpovedi 31-ročnej matky dieťaťa a jej o sedem rokov mladšieho druha si to chlapec urobil sám o postieľku a nábytok.

V posledných týždňoch sa jedná o už druhý prípad týrania a zabitia dieťaťa. V piatok 28. decembra objavili mosteckí strážnici v osobnom vozidle v Českých Zlatnících na Mostecku telo mŕtveho päťročného Jana Rokosa z Tábora, ktorý bol nezvestný od minulého augusta. Chlapca údajne zabila jeho matka už 9. decembra, s priateľom potom hľadali vhodné miesto, kde by sa mŕtvoly zbavili. Žene a mužovi hrozí až výnimočný trest.

Zdielať na

Najčítanejšie správy