Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Taliansko zasiahla séria zemetrasení o sile až 5,1 stupňa
Zdielať na
Zahraničie

Taliansko zasiahla séria zemetrasení o sile až 5,1 stupňa

RÍM / Juh Talianska vo štvrtok večer zasiahla séria zemetrasení. Podľa prvotných informácii ich bolo najmenej deväť, a to len v priebehu 2 hodín. Miestne úrady uviedli, že v regióne Molise poškodili balkóny, popraskali steny a viedli k zrúteniu niekoľkých neobývaných domov. Celkovo však malo udrieť v oblasti až 27 otrasov. Zemetrasenie priamo nezasiahlo žiadneho obyvateľa, hlásia ale jedného zraneného chlapca.

Najmenej deväť zemetrasení v priebehu dvoch hodín. Takýto večer zažili obyvatelia južného Talianska, regiónu Molise. Ako uvádzajú úrady, otrasy poškodili balkóny, popraskali steny a viedli k zrúteniu niekoľkých neobývaných domov.  

Zemetrasenie ale priamo nikomu zranenia nespôsobilo. Podľa záchranárov sa ale zranil jeden chlapec, v panike totiž vyskočil z balkóna domu.  

https://twitter.com/JaimeNelsonW/status/1030165495159373825 

Podľa talianskeho Národného ústavu geofyziky a vulkanológie najsilnejšie zemetrasenie udrelo o 20:19 a malo magnitúdo 5,1. Po ňom nasledovalo ďalších osem otrasov, z ktorých najsilnejší mal magnitúdo 4,4. V oblasti vo štvrtok celkovo udrelo okolo 27 zemetrasení, väčšina z nich s magnitúdom nižším ako 2,5. Epicentrum zemetrasení bolo v malom meste Montecilfone v provincii Campobasso. Najsilnejší otras pocítili aj v Ríme či Neapole, informovalo štátne rádio. 

V ostatných dňoch oblasťou Molise otriaslo viacero zemetrasení, ktoré oživili spomienky na zemetrasenie s magnitúdom 5,4, ktoré v roku 2002 v meste San Giuliano di Puglia spôsobilo zrútenie školy. Pri nešťastí vtedy zahynulo 27 ľudí.

Zemetrasenie bolo aj na turistickom ostrove Lombok: 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy