Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kuriózna záchrana papagája. Slovami na adresu hasičov nešetril
Zdielať na

Kuriózna záchrana papagája. Slovami na adresu hasičov nešetril

LONDÝN / Hasiči a londýnska polícia zasahovali pri netradičnom prípade. Majiteľka domu ich privolala k svojmu papagájovi menom Jessie, ktorý sedel na streche tri dni neprestajne. Obávala sa, že Jessie je chorá alebo zranená, a preto nemôže zo strechy priletieť do vnútra. Za papagájom vyliezol veliteľ hasičskej posádky Atinc Horoz.

Majiteľka papagája pred záchranou hasičom povedala, že by mali Jessie povedať vetu: "Milujem ťa."  To je vraj jediný spôsob, ako by ju dostali zo strechy dole. Na nej totiž vysedávala tri dni a majiteľka sa obávala, že je chorá alebo zranená. Na strechu nakoniec vyliezol veliteľ hasičskej jednotky Atinc Horoz aj so zrnom v ruke. 

Po tom ako Horoz vyliezol za papagájom a povedal vetu "milujem ťa", Jessie mu tento kompliment opätovala. Neostala ale milá a na hasiča spustila nadávky. Policajti ani hasiči sa neudržali smiechom, a tak vyskúšali ešte inú taktiku. Majiteľka im neskôr povedala, že reaguje aj na turečtinu či gréčtinu. 

Ich nová taktika teda prebiehala v týchto jazykoch, avšak opäť sa dočkali len spŕšky nadávok. Papagáj Jessie nakoniec ale krídla roztiahla a odletela sama preč. Záchranári usúdili, že ara je v dobrom zdravotnom stave, a tak nechali ďalší priebeh na prírodu. O pár dní sa k svojej majiteľke vrátila. Tá hasičom nechala odkaz. Na videu sa pokúša presvedčiť papagája, aby svojim záchrancom poďakoval. Nakoniec sa to ale nepodarilo. 

Pozrite si unikátne zábery zvierat zo ZOO: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy