Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poštár nedoručil tisícky zásielok. Odhalili ho deti
Zdielať na

Poštár nedoručil tisícky zásielok. Odhalili ho deti

Zdroj: ISIFA

NAÍ DILLÍ / Poštára, ktorý pracoval v Indii v obci Odhanga vyhodili po tom, čo zistili, že nedoručil okolo 6000 listov. Listy nedoručoval viac ako 10 rokov. Najstarší list, ktorý našli, má na obálke uvedený rok 2004. Jeho konanie neodhalila samotná pošta ale deti.

Okolo 6000 nedoručených listov a balíkov objavili deti. Nedoručené zásielky našli v budove starej pošty, kde sa hrali. Prevádzku pred časom presťahovali do inej budovy. Deti po tom, ako uvideli obrovskú tašku plnú zásielok, zavolali svojich rodičov. O 

Po tom ako sa pozreli ich rodičia do tašky zistili, že medzi listami a balíkmi sa nachádzajú aj obálky s bankomatovými kartami. Podľa novín Hindustan Times mal byť najstarší list z roku 2004. Tento fakt svedči o tom, že muž nedoručoval poštu viac ako 10 rokov. 

Z tisícok listov sa podarilo zachrániť okolo 1500 kusov, pretože zvyšok zvlhol alebo ich zničili termity. Úrady poštára za krátko identifikovali. Ide o Jagannatha Puhana. Pobočku pošty v obci mal na starosť po väčšine uplynulých rokov on sám. Nielen, že bol lenivý ale aj dosť prefíkaný, aby mu to toľké roky vychádzalo. "Každú expresnú poštu vybavoval okamžite, pretože vedel, že majitelia si ich odsledujú," poznamenali úrady.  Bežné zásielky tak nechával v kúte. 

Zatiaľ nie je jasné prečo sa poštár takto zachoval. "Muž mal mať posledné roky problémy s chôdzou, teda nebol v kondícii doručiť zásielky," uvádzajú noviny Hindustan Times.  Listy, ktoré sa podarilo zachrániť doručili svojím majiteľom, i keď s oneskorením. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy