Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Poznajú totožnosť muža, ktorý je podozrivý z útoku pred parlamentom
Zdielať na

Poznajú totožnosť muža, ktorý je podozrivý z útoku pred parlamentom

LONDÝN / Do bezpečnostných zábran pri Westminsterskom paláci - parlamente vletel muž s autom. Predtým ale narazil autom aj do skupiny cyklistov, zároveň zranil najmenej 3 chodcov. K nehode došlo v utorok ráno. Polícia deň po incidente zverejnila meno muža, ktorý auto šoféroval.

Muža, ktorého londýnska polícia zadržala po tom, ako narazil autom do ľudí a následne zábran pri Westminsterskom parlamente, identifikovali. Ide o 29- ročného občana Británie, ktorý je sudánskeho pôvodu Saliha Khatera. Jeho meno zverejnilo BBC s odvolaním na vládne zdroje. 

Vyšetrovatelia nepredpokladajú, že by išlo o muža, o ktorého by sa zaujímala tajná služba alebo protiteroristická polícia. Salih má byť ale známy najmä lokálnej polícií v Londýne.  Po útoku úrady oznámili, že muž s vyšetrovateľmi odmietal spolupracovať. 

https://twitter.com/Voraa_/status/1029261388320047104

Incident pred parlamentom 

Krátko pred ôsmou hodinou ráno, narazil do bezpečnostných zábran pred Westminsterským parlamentom muž s autom značky Ford Fiesta. Na mieste sa zranili najmenej traja chodci ale aj cyklisti. Polícia momentálne incident už vyšetruje ako úmyselný úto. Incidentom sa zaoberá aj protiteroristické oddelenie. Muža policajti na mieste zadržali a zatkli pre podozrenie z terorizmu. 

"Kráčala som po druhej strane chodníka, keď zrazu som počula len hluk a krik. Otočila som sa a videla som strieborné auto, ktoré jazdilo vysokou rýchlosťou. Jazdilo veľmi blízko zábradlia, možno chodníka," opísala incident Ewalina Ochab, svedkyňa.  

Pozrite si záznam z bezpečnostných kamier, ako sa to celé odohralo:




Súvisiace články

Najčítanejšie správy