Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Muž vletel s autom do ľudí a bezpečnostných zábran pri parlamente
Zdielať na

VIDEO: Muž vletel s autom do ľudí a bezpečnostných zábran pri parlamente

LONDÝN / Do bezpečnostných bariér pri Westminsterskom parlamente vletel muž s autom. Pri náraze zranil desiatky ľudí naokolo. Či išlo o úmyselnú nehodu zatiaľ známe nie je, polícia to momentálne vyšetruje len ako dopravnú nehodu. Na miesto okamžite došli všetky záchranné zložky. Okolie a všetky vstupy do parlamentu uzavreli.

Krátko pred ôsmou hodinou ráno, narazil do bezpečnostných zábran pred Westminsterským parlamentom muž s autom značky Ford Fiesta. Na mieste sa zranili najmenej traja chodci ale aj cyklisti. Polícia momentálne incident už vyšetruje ako úmyselný úto. Incidentom sa zaoberá aj protiteroristické oddelenie. Muža policajti na mieste zadržali a zatkli pre podozrenie z terorizmu. Novinár Callum May z BBC, ktorý sa na mieste nachádzal opísal situáciu nasledovne: "Námestie parlamentu je celé opáskované, je tu veľká skupina ozbrojených policajtov a príslušníkov. Zranených ľudí zabalili do strieborných plášťov," vyjadril sa.   

https://twitter.com/Voraa_/status/1029261388320047104

 "Podľa jedného zo svedkov, bolo vidieť malé auto hatchback ako vrazilo do skupiny cyklistov,  a potom vletelo do bezpečnostných zábran," pokračoval May.  Podľa polície by ale nemal byť ani jeden z cyklistov v ohrození života. Po nehode na miesto dorazili všetky záchranné zložky, ktoré pomáhali aj zraneným chodcom. "Kráčala som po druhej strane chodníka, keď zrazu som počula len hluk a krik. Otočila som sa a videla som strieborné auto, ktoré jazdilo vysokou rýchlosťou. Jazdilo veľmi blízko zábradlia, možno chodníka," opísala incident Ewalina Ochab, svedkyňa.  

https://twitter.com/KLM1/status/1029281240866807809

Okolie parlamentu je momentálne zabezpečené policajtmi, pričom aj Westminsterská stanica je čiastočne uzavretá. "Bývalý policajný veliteľ Peter Kirkham povedal pre Sky News, že vzhľadom na miesto je nevyhnutné prípad vyšetrovať ako útok. Je isté, že pri prvom pohľade sa to nejavilo ako normálna dopravná nehoda. Všetky svedectvá poukazujú na to, že šlo o úmysel," poznamenal. 

Pozrite si video, ako sa na festivale zrútilo mólo so stovkami ľudí: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy