Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Oheň na palube spôsobil paniku. Cestujúci v strachu unikali zo stroja po šmykľavke
Zdielať na

Oheň na palube spôsobil paniku. Cestujúci v strachu unikali zo stroja po šmykľavke

BARCELONA / O drámu nebola núdza na letisku El Prat v španielskej Barcelone. Stroj s cestujúcimi už bol pripravený vzlietnuť, keď na palube odrazu vzbĺkli plamene. Tie pochádzali z mobilného telefónu. Všetkých ihneď evakuovali.

Mobilný telefón v plameňoch vyvolal núdzovú evakuáciu, plamene z neho začali šľahať krátko pred štartom. Zábery z lietadla sa masívne začali šíriť sociálnymi sieťami.

​Personál, podľa denníka Mirror, cestujúcich evakuoval pomocou nafukovacích šmykľaviek. Ľudia boli veľmi vystrašení, v snahe dostať sa čo najrýchlejšie z lietadla padali jeden na druhého. Vo vnútri stroja sa totiž začal kumulovať dym z horiaceho mobilu. Paniku zachytili cestujúci na svoje mobilné telefóny.  "Ešte dobre, že sa to nestalo, keď už by sme boli vo vzduchu," povedal jeden z cestujúcich.

Aj napriek chaosu a panike napokon nikto nepotreboval lekárske ošetrenie. Cestujúci mali len zopár odrenín od nafukovacích šmykľaviek. Pre horiaci mobil nevolali ani hasičov. Telefón patril cestujúcemu z Nového Zélandu. Jeho mobil sa nabíjal v príručnej batožine v odkladacom priestore nad sedadlami. Cestujúcich previezli do Terminálu 1, kde počkali na náhradné lietadlo.

Hovorca spoločnosti Ryanair potvrdil, že: "Cestujúci letu zo Španielska na Ibizu boli evakuovaní pre mobilný telefón, ktorý začal horieť v dôsledku nabíjania z externej nabíjačky."

Pozrite sa ako cestujúci unikali zo zadymeného lietadla:

https://twitter.com/David_Senabre_L/status/1024418034713284608

Súvisiace články

Najčítanejšie správy