Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Skúter viedol iba 14-ročný chlapec. Na križovatke ale nedal prednosť
Zdielať na

Skúter viedol iba 14-ročný chlapec. Na križovatke ale nedal prednosť

GBELY / Polícia zasahovala vo stredu pri nehode motocyklistu. Po príchode ale zistili, že ju viedol iba 14-ročný chlapec, ktorý nemal na jazdu ani oprávnenie, ani skúsenosti. Ako sa dostal k motorke, polícia vyšetruje.

V stredu poobede si na skúter sadol iba 14-ročný chlapec. Na križovatke v Gbeloch (okres Skalica) ale nedal prednosť prichádzajúcemu vozidlu. "Vzápätí došlo k čelnej zrážke a chlapca ratovali privolaní záchranári," uviedla policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

​Podľa predbežnej lekárskej správy by nemal mať chlapec ťažké zranenia. Policajti na mieste zistili, že chlapec jazdil na skútri bez vodičského oprávnenia. Okolnosti, za ktorých sa dostal k motorke, polícia preveruje. Pri nehode sa nik iný nezranil. Polícia zadokumentovala dopravnú nehodu ako priestupok v doprave.

"V súvislosti s touto nehodou preto apelujeme najmä na rodičov, aby nepodceňovali nápady a odvahu svojich detí. Pre takéto prípady doporučujeme aj v domácom prostredí si veci riadne zabezpečiť," žiada dieťa. 

Podobný prípad sa stal aj v lete minulý rok. Mladý 17-ročný vodič riskantne predbiehal autá a dostal šmyk. Nehodu, žiaľ, neprežil. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy