Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Stovky turistov uviazli na Rodose. Na letisku to vyzerá ako v konzerve sardiniek
Zdielať na

Stovky turistov uviazli na Rodose. Na letisku to vyzerá ako v konzerve sardiniek

RODOS / Stovky tlačiacich sa turistov, napätie a hodiny čakania, ktoré sa vlečú. Takto to vyzerá momentálne na gréckom Rhodose, kde skolaboval systém. Niektorí turisti čakajú na odlet už 12 hodín.

Na letisku na Rhodose skolaboval IT systém. A bez neho nie je možné turistov odbaviť.

https://twitter.com/NathanCotterill/status/1023640754479157250

Dovolenkárom od únavy už tečú nervy. "Zostali sme tu zablokovaní celú noc. Vraj im skolaboval systém a tak zavreli letisko. Lietadlo od Smart Wings, ktoré bolo pre nás najprv odklonili do Turecka, potom na Krétu a teraz nás doň nechcú pustiť," posťažovala sa česká turistka Hanka pre portál Blesk.cz. Hanka podľa svojich slov mala odlietať už v nedeľu o 22.50, avšak až doteraz je na letisku v Grécku.

​Na situáciu už turisti nadávajú aj na sociálnej sieti Twitter. Prekáža im najmä to, že im nikto nič nepovedal.

https://twitter.com/itslakeyyy/status/1023725105086652416

Kým niektorí sa uchyľujú k sarkazmu, v statusoch padajú už aj tvrdé nadávky. "Tisíce ľudí nahnali do odletovej haly. Nebolo tam žiadne jedlo, deti plakali. Všetko ešte predlžoval nedostatok personálu," popísala Švédka Camilla Ask. Niektorí turisti využili možnosť odísť do hotelov, ktoré poskytlo letisko.

​​Problém so systémom má letisko od nedele. Okolo pol jedenástej večer prestali pristávať lietadlá a krátko pred tým boli zastavené aj prebiehajúce odlety. Najmenej 15 lietadiel odklonili do Turecka. Letisko k problému vydalo len stručné vyhlásenie a ospravedlnenie. "Pre technické komplikácie by mali pasažieri očakávať meškanie v letovom poriadku. S podrobnosťami sa obráťte na svoje letecké spoločnosti, alebo cestovnú kanceláriu. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti."

Problém s príletmi a odletmi malo aj bratislavské letisko. Komplikácie spôsobila búrka. Pozrite si archívnu reportáž:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy