Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Chaos na letisku. Žena zapríčinila zrušenie 200 letov
Zdielať na

Chaos na letisku. Žena zapríčinila zrušenie 200 letov

Archívna reportáž

MNÍCHOV / Zrušenie mnohých letov a zastavenie prevádzky na mníchovskom letisku spôsobila cestujúca, ktorá obišla kontrolu a dostala sa až do bezpečnostnej zóny terminálu.

Nemecké médiá uvádzajú, že žena prešla najprv normálne kontrolou, na základe ktorej boli zistené v jej príručnej batožine nepovolené tekutiny. Podľa letiskových nariadení musela prejsť kontrolou aj druhýkrát. Žena sa pravdepodobne ponáhľala, a preto vyhodila celú svoju batožinu, aby rýchlejšie prešla cez opätovnú kontrolu. Podľa záberov z kamery prešla kontrolným miestom, ktoré ešte nebolo v prevádzke. Podľa portálu spiegel.de, žena pravdepodobne netušila, že neprešla kontrolou a terminál je zablokovaný pre jej správanie.

​Polícia pátrala po žene na základe fotografie z bezpečnostných kamier. Problémom bolo aj to, že personál nespustil alarm a až na základe upozornenia inšpektorov letiska a polície, bola prevádzka na Termináli 2 zablokovaná. 

Terminál mníchovského letiska bol uzavrený od skorých ranných hodín až skoro do obeda a lety boli obnovené až okolo 14:00 hodiny popoludní. Letisko muselo zrušiť okolo 200 letov a ďalších 60 meškalo viac ako pol hodinu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy