Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Z okna domu si žena natáčala búrku. Život jej zachránil gumený obal na mobil
Zdielať na

Z okna domu si žena natáčala búrku. Život jej zachránil gumený obal na mobil

Archívna reportáž

EDINBURG / Búrky a blesky sú pre mnohých veľkým lákadlom a nebeským divadlom. Ináč to nebolo ani v prípade ženy a matky dvoch detí, ktorá si chcela natočiť blesky počas noci. Avšak skoro sa jej video stalo osudným, keď do jej telefónu, ktorý mala v rukách udrel blesk.

Búrky mnohých fascinujú a výnimkou nie je ani 42-ročná žena, ktorá si nakrúcala daždivé počasie na telefón. "Chcela som natočiť, aká je vonku tma a  dúfala som, že sa mi podarí zachytiť aj blesk. Vôbec by mi nenapadlo, že ma môže zasiahnuť," povedala žena. "Blesk trafil do obalu môjho telefónu, čo mi zachránilo život," dodala matka dvoch detí. 

Tracey Kutluol ešte počas nahrávania videa žartovala, že určite dostane ranu elektrinou. Vtedy ešte ani netušila, ako rýchlo sa jej slová môžu stať skutočnosťou. "Nedokážete si predstaviť, aký silný je blesk. Ešte stále cítim mravčenie v ľavej ruke. Vo chvíli, keď ma zasiahol, mi prebehol celý život pred očami. Odhodila som telefón a všetci sme začali kričať," opísala situáciu zasiahnutá bleskom. Keďže sa žena bála, že by mohol začať horieť celý dom, zbehla aj s deťmi na prízemie, kde to považovala za bezpečnejšie. 

Žena, ktorej sa stal tento netradičný zážitok, mala ale šťastie v nešťastí. Presne v ten deň dostala gumený kryt na obal, ktorý jej s najväčšou pravdepodobnosťou zachránil život. "Deti sa z obalu smiali, že je smiešny, ale teraz sú radi, že som ho mala," dodáva mama dvoch detí. 

Žena a zároveň matka, chce svojim videom a príbehom varovať aj ostatných, aby nekonali ako ona a zbytočne sa nevystavovali riziku. "Keď sa môj muž vrátil domov, vynadal mi, aká som bola veľmi nezodpovedná. Prosím, buďte všetci opatrní, môže sa to stať aj vám," varuje podľa independent.co.uk Tracey verejnosť. 

https://twitter.com/kutluol/status/1022874513418137603

Súvisiace články

Najčítanejšie správy