Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Skupinu chlapcov zasiahol blesk. Záchranári museli okamžite zakročiť
Zdielať na

Skupinu chlapcov zasiahol blesk. Záchranári museli okamžite zakročiť

Archívna reportáž

TŘINEC / V piatok pred sedemnástou hodinou musel pri meste Třinec zasahovať vrtuľník. Skupina chlapcov sa tam pred búrkou ukryla na kraji lesa. Nešťastnou náhodou ich aj tak zasiahol blesk a spôsobil im zranenia.

Skupinka chlapcov sa schovávala pod stromom pred búrkou. Nešťastnou náhodou práve do toho stromu udrel blesk, pod ktorým chlapci stáli. Silný elektrický výboj zišiel po kmeni a následne zasiahol 13-ročného chlapca. Druhý chlapec dostal sekundárny zásah zo zeme a tretieho záchranári nemuseli vôbec ošetrovať. 

Chlapca, ktorého zasiahol blesk od zeme previezli sanitkou do nemocnice, ale stav jeho kamaráta bol ďaleko kritickejší. "Chlapec, ktorý bol najvážnejšie zranený, utrpel vážne popáleniny a strácal vedomie. Po prvotnom ošetrení sme ho v život ohrozujúcom stave vrtuľníkom previezli do ostravskej fakultnej nemocnice," opísal situáciu pre idnes.cz záchranár Lukáš Humpl.

Paradoxom je, že búrka bola údajne len lokálna a ani bleskov neudrelo veľké množstvo. "Udreli asi len štyri blesky. To, čo sa stalo, bola veľmi nešťastná náhoda," uviedol muž, ktorý žije v neďalekej dedine. 

Blesky tento rok ohromili aj letisko. Pozrite si našu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy