Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najprv počul veľkú ranu. Potom ho blesk trafil vo vlastnej posteli
Zdielať na

Najprv počul veľkú ranu. Potom ho blesk trafil vo vlastnej posteli

MINNESOTA / Rodina z Minnesoty na tohtoročnú rybačku len tak nezabudne. Počas večernej búrky ich syna trafil blesk. Zranený chlapec pred odchodom do nemocnice stihol ešte uhasiť chatu v plameňoch.

Rodina mala v pláne chytať ryby a relaxovať pri jazere v Minesote, ale všetko zmenila večerná búrka. Chlapec (15) počúval buchot dažďa v drevenej chatke, keď zrazu začul obrovskú ranu. Blesk trafil strechu a elektrický výboj prešiel cez steny a posteľ až do chlapcovho tela. "Bolo to to najväčšie pálenie aké som kedy zažil, samotný blesk ma zdvihol z postele. Pozrel som sa na posteľ a videl som, že je v plameňoch," opísal udalosť Corey Wilmer.

Zranený chlapec pohotovo vylial na posteľ vedro s vodou a utekal von za svojím nevlastným otcom. "Cory prišiel dnu a povedal, že do neho udrel blesk. Ja mu vravím, že určite nie. Vtedy si vyzliekol tričko a videl som krvavé pavučiny na jeho ramene. Takéto niečo vidíte len v medicínskych knihách," povedal nevlastný otec Edwin Griego. Keďže sa bál o chlapcovo srdce, poslal ho na pol dňa do nemocnice.

V nemocnici mu lekári povedali, že mohol dopadnúť oveľa horšie. "Mal som šťastie, že blesk nezasiahol priamo mňa. Podľa lekárov by to bol oveľa horší príbeh," dodal Corey.

Úder blesku zanechal stopy aj na chatke. Rodina bude musieť opraviť prasknuté okno, dieru v streche a popraskané steny.

Blesky môžu ochromiť aj letiská vo veľkomestách. Pozrite si nasledujúcu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy