Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
FOTOGALÉRIA: Lyžiar sa stratil pred 64 rokmi, jeho telo identifikovali vďaka sociálnej sieti
Zdielať na

FOTOGALÉRIA: Lyžiar sa stratil pred 64 rokmi, jeho telo identifikovali vďaka sociálnej sieti

Zdroj: Facebook

TURÍN / Talianski kriminalisti rozlúštili záhadu tela muža, ktoré sa našlo pred trinástimi rokmi na talianskej strane alpského vrcholu Matterhorn. Na základe výzvy na sociálnej sieti sa prihlásila príbuzná mŕtveho. Tragicky zosnulým bol Francúz, ktorého hľadali od roku 1954.

Talianska polícia pred časom vyzvala verejnosť na sociálnej sieti, aby pomohla s identifikáciou neznámeho muža, ktorého telo pred trinástimi rokmi vydal alpský ľadovec. 

​Približne po mesiaci sa prihlásila istá žena z Paríža, ktorá podľa popisu spoznala, že ide o jej strýka. 

​Henri Joseph Leonce Le Masne zmizol 26. marca 1954 po tom, čo sa vydal na túru na Matterhorn. Jeho brat Roger ho hľadal medzi Turínom a Cerviniou na úpatí Matterhornu štyri týždne. Potom pátranie vzdal. 

Práve Rogerova dcéra Emma Nassem sa dopočula o výzve polície. Svojho strýka spoznala na základe popisu, podľa ktorého meral 1,65 metra, nosil okuliare, mal na sebe zelený sveter a lyže značky Rossignol s kovovými paličkami, ktoré si vtedy mohol dovoliť len málokto. 

Na základe testov DNA mužovu totožnosť potvrdili.

Telo viac ako 60 rokov nezvestného Francúza prevezú do Paríža, kde ho nechá dnes 94 ročný brat Roger pochovať.

Pozrite si archívnu reportáž o smrti Slováka Petra Šperku, horského vodcu a záchranára, ktorý zahynul pod Nanga Parbatom. Bol popravený náboženskými fanatikmi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy