Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Putin pozval Trumpa do Moskvy. Je tiež ochotný navštíviť USA
Zdielať na

Putin pozval Trumpa do Moskvy. Je tiež ochotný navštíviť USA

Archívna reportáž

MOSKVA / Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že pozval amerického prezidenta Donalda Trumpa do Moskvy. Obaja sú na stretnutie pripravení, musia k nemu ale byť vytvorené vhodné podmienky, zdôraznil šéf Kremľa.

"Pokiaľ ide o stretnutie, dobre chápem, čo povedal prezident Trump, ktorý si praje uskutočniť ďalšie stretnutia. Som na to pripravený. Ale je potrebné, aby k tomu boli zodpovedajúce podmienky, aby sa tieto podmienky vytvárali. Vrátane toho, že sme pripravení k takým stretnutiam aj v našich krajinách. Sme pripravení pozvať prezidenta Trumpa do Moskvy. Koniec koncov také pozvanie má, hovoril som mu o tom," povedal Putin. V polovici júla sa už prezidenti stretli vo fínskej metropole Helsinky. 

Ruský prezident zdôraznil, že je pripravený stretnúť sa s Trumpom aj v hlavnom meste USA. "Som pripravený ísť aj do Washingtonu. Ale opakujem ešte jednou, že ak budú vytvorené zodpovedajúce podmienky pre prácu," dodal Putin s tým, že sú s Trumpom v kontakte. Ruský prezident je presvedčený, že Rusko a Spojené štáty spolu musia hovoriť o globálnych konfliktoch a tiež o dohode s Iránom. Zdôraznil, že je v záujme Ruska aj USA predĺžiť platnosť dohôd o kontrole zbraní. 

Putin poznamenal aj to, že obe krajiny plánujú kontakty na najvyššej úrovni aj počas samitu veľkých ekonomík G20, ale aj na ďalších medzinárodných akciách. 

Prezidenti USA a Ruska sa len nedávno stretli v Helsinkách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy