Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: V káhirskej ZOO premaľovali osla na zebru. Fotka sa stala virálnou
Zdielať na

FOTO: V káhirskej ZOO premaľovali osla na zebru. Fotka sa stala virálnou

KÁHIRA / Tu už naozaj nikto nič negarantuje. V zoologickej záhrade v egyptskom hlavnom meste Káhira pomaľovali osla čiernymi pruhmi a vydávali ho za zebru. Fotografiu zvieraťa vydal osemnásťročný študent a na facebooku ju zdieľalo viac ako 7 500 ľudí. Informoval o tom britský server Daily Mail. Zoo ale popiera, že chcela návštevníkov klamať.

Snímku v Káhire zverejnil študent Mahmúd Sarhan. "Skončila prehliadka a my sme sa rozhodli, že urobíme niekoľko fotiek. Keď ku mne prišiel, už na prvý pohľad som si uvedomil, že to nie je zebra, ale pomaľovaný somár," povedal Sarhan pre Daily Mail.

Z fotografie je zrejmé, že pruhy sú rozmazané. Uši zvieraťa sa zatiaľ oveľa viac podobajú ušiam osla ako guľatým ušiam zebry. Niekoľko veterinárov v Egypte tiež potvrdilo, že išlo o osla. Zoologická záhrada ale obvinenia odmieta.

Nie je to pritom prvýkrát, čo niektoré zoologické záhrady vydávali osla za zebru. V roku 2009 zoo v Gaze priznala, že keď zebry počas ozbrojeného konfliktu uhynuli od hladu, nahradili ich dvomi pomaľovanými oslami. Podobne v roku 2013 sa návštevníci zoo v Číne cítili podvedení, keď záhrada vydávala tibetského mastifa, známeho tiež ako tibetskú dogu, za "afrického leva".

noviny.sk/Facebook-Mahmoud A. Sarhan

Súvisiace články

Najčítanejšie správy