Jasno
11°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Hrôzostrašné video. Chlapec chcel skočiť zo skaly, kus previsu sa pod jeho nohami odtrhol
Zdielať na

Hrôzostrašné video. Chlapec chcel skočiť zo skaly, kus previsu sa pod jeho nohami odtrhol

LLANBERIS / Dvaja milovníci adrenalínu sa rozhodli užiť si vodné radovánky v zatopenom lome. Najprv skočil zo skaly jeden a druhý ho chcel nasledovať. Keď sa ale priblížil k okraju, kus skaly sa zrútil. Celý incident zachytila kamera.

Dvaja mladíci sa rozhodli navštíviť zaplavený bridlicový lom v anglickom Walese, ktorý sa nachádza neďaleko obce Llanberis. Horúci sobotný deň plánovali prežiť kúpaním sa v tamojšom priezračnom jazierku. Stačilo málo a ich plán sa mohol skončiť ako veľké nešťastie. Celú situáciu zachytáva video, ktoré sa objavilo na sociálnej sieti a zverejnil ho aj portál BBC. Nakrútil ho záchranár Mark Humphreys, ktorý sa v tom čase nachádzal na opačnej strane lomu.

Na zázname je vidieť ako dvojica mladíkov najprv zostupuje k okraju lomu a následne jeden z nich skočí do vody jazierka. Keď už je prvý vo vode, rozhodne sa druhý, že ho bude nasledovať. Skôr ale ako stihne skočiť sa skala pod ním odlomí pod jeho nohami a kusiská kameňa popadajú do vody, kde sa nachádza prvý mladík. Je obrovským šťastím, že sa ani jednému z nich nič nestalo. Podľa záchranára Milese Hilla mladíci riskovali život. Lomy sú pre plavcovzakázané: "Tá oblasť je extrémne nestabilná a tiež tam hrozí šok zo studenej vody, " uviedol Hill pre Mirror.

Celé video si môžete pozrieť tu:

https://twitter.com/BBCWalesNews/status/1016423328314155008

Súvisiace články

Najčítanejšie správy