Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lietadlo z Petrohradu muselo núdzovo pristáť. Pes počas letu otvoril batožinový priestor
Zdielať na

Lietadlo z Petrohradu muselo núdzovo pristáť. Pes počas letu otvoril batožinový priestor

PETROHRAD / Posádka ruského lietadla sa poriadne zapotila, keď sa im počas letu v niekoľkotisícovej výške rozsvietila kontrolka, ktorá signalizuje otvorenie batožinového priestoru. Mohol za to pes, ktorý nebol v klietke poriadne pripútaný a zachcelo sa mu asi trochu pohrať.

Lietadlo Boeing 737 z Petrohradu muselo v nedeľu núdzovo pristáť na moskovskom letisku Šeremeťjevo, keď sa vo výške 4000 metrov pilotom v kokpite rozsvietila kontrolka signalizujúca otvorený batožinový priestor. Posádka úspešne pristála a nikomu sa nič nestalo. Až potom vyšlo najavo, že dvere batožinového priestoru uvoľnil malý pes, ktorý nebol v klietke poriadne pripútaný.

Pes totiž prehryzol vnútornú prepážku, čím spôsobil, že sa otvorila predná časť dverí batožinového priestoru. Tie sa ale pootvorili iba natoľko, že sa pes nimi nepredral - a tak zostal nažive.

Incidenty s prepravovanými zvieratami nie sú v Rusku žiadnou výnimkou. Napríklad vo februári pracovníci poľnohospodárskej inšpekcie na letisku v Chabarovsku pri medzipristátí skonfiškovali živú levicu, ktorá mala namierené z penzie do mesta Zeja v Amurskej oblasti - ale bez akýchkoľvek dokumentov. Vlastníci neskôr tvrdili, že na doklady zabudli.

Colníci na moskovskom letisku Domodedovo zase vlani v zime v ruksaku pasažiera z Dubaja objavili 285 jašteríc, chameleónov a rôznych chrobákov, 12 z nich let neprežilo. O rok skôr v batožine iného cestujúceho našli colníci asi 30 plazov a pasažier tvrdil, že ide o domácich miláčikov.

Skúsenosť s nevyspytateľnými zvieratami má aj rodina z Los Angeles. Do ich bazéna si prišiel zaplávať medveď. Pozrite si úsmevnú reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy