Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Husky zachránil život siedmim mačiatkam, teraz sa o ne stará
Zdielať na

Husky zachránil život siedmim mačiatkam, teraz sa o ne stará

Zdroj: Instagram/bannerthesuperdog

MENLO / Keď trojročná fena huskyho menom Banner našla začiatkom júla v lese v americkej Georgii krabici so siedmimi čerstvo narodenými mačiatkami, pribehla za svojou majiteľkou Whitney Braleyovou a donútila ju, aby ju nasledovala. Žena mláďatá potom odniesla domov, kde im poskytla dočasné prístrešia. A fenka jej so starostlivosťou o zachránené mláďatá s radosťou pomáha.

"Správala sa celé ráno divne, nevedela som, čo sa deje. Bola vystrašená a neustále mi naznačovala, aby som s ňou išla do lesa. Dokonca ma ťahala za oblečenie, tak som ju nakoniec nasledovala," opísala správanie svojho asistenčného psa Bralayová, ktorá je pripútaná na invalidnom vozíku.

"Ponáhľal do lesa, kde začala krúžiť okolo kartónovej krabice. Nemala som tušenie, čo je vnútri. Keď som ju otvorila, Banner sa vrhla dovnútra a vytiahla malé biele mačiatko," dodala.

Napospas smrti

V krabici potom našla ďalších šesť mačiatok túliacich sa k sebe, uvádza portá Daily Mail. "Bola som šokovaná. Niekto ich musel vložiť do krabice, ktorú následne uzavrel a nechal ich tak v lese napospas smrti. Nechápem, ako to niekto mohol urobiť, "krúti hlavou Američanka.

"Boli premrznuté a ani nemňaukali. Vlastne ani neviem, ako ich Banner našla. Keby sa to ale nestalo, dlho by neprežili. Vyzerali, že sú tak deň staré," dodala.

Náhradná mama 

Nad mačiatkami sa preto zľutovala a doma im poskytla prístrešie do tej doby, než budú dostatočne veľká na adopciu. So starostlivosťou o mláďatá jej pomáha aj Banner, ktorá na nich nedá dopustiť.

"Neustále je im na blízku. Poliháva s nimi, mazná sa s nimi a spí s nimi. Je ako ich adoptívna matka. Je to neskutočne milujúci pes," dodala Braleyová.

Pozrite si reportáž o záchrane mláďat veveričky. Keď vypadli z hniezda, matka si ich nevzala späť. Našli sa im ale náhradné mamy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy