Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Porezal dieťa a dobodal muža. Útočníkom má byť synovec Jiřího Kajínka
Zdielať na

Porezal dieťa a dobodal muža. Útočníkom má byť synovec Jiřího Kajínka

PRACHOVICE / Polícia v stredu večer zasahovala v Prachoviciach v Českej republike, kde útočník nožom dobodal dvoch ľudí. Medzi napadnutými bolo okrem dospelého muža aj dvojročné dieťa. Podľa televízie Prima útočil synovec Jiřího Kajínka.

Dospelého muža a maloleté dieťa previezli do Fakultnej nemocnice v Hradci Králové. Potvrdil to hovorca chrudimskej polície Jiří Tesař.

Podľa televízie Prima, ktorá na udalosť upozornila, v Prachoviciach útočil synovec Jiřího Kajínka, ktorého odsúdili za vraždu a po rokoch väzenia prepustili na základe milosti prezidenta Miloša Zemana.

Čitateľ Noviny.sk nám do redakcie poslal fotografiu z mieste udalosti.

Facebook/Erik Ups

Jiří Kajínek pochádza práve z Prachovíc.

Televízia Prima uviedla, že páchateľ muža dobodal do hrudníku a dvojročné dieťa porezal na krku.

"Podozrivého muža sme zaistili a umiestnili do policajnej cely," uviedol policajný hovorca Jiří Tesař. Bližšie okolnosti prípadu polícia zatiaľ nechce zverejňovať.

Jiří Kajínek vyšiel po prepustení z väznice v zelenom tielku. Okrem novinárov ho pred bránou väznice čakali aj fanúšikovia či jeho priateľka. Kajínek povedal, že spočiatku chcel z väznice odísť nepozorovane. Nakoniec si to rozmyslel a poďakoval za trpezlivosť novinárom, aj všetkým, ktorí ho podporovali. Pozrite si jeho prvé slová po prepustení: 

​Doživotie za dvojnásobnú vraždu

Jiřího Kajínka odsúdili 23. júna 1998. Doživotie dostal za to, že v roku 1993 zastrelil neďaleko väznice Bory v Plzni podnikateľa Štefana Jandu a jeho bodyguarda Juliána Pokoša, druhý osobný strážca streľbu prežil.

Dvojnásobný vrah sa dostal do povedomia širšej verejnosti v roku 2000 útekom z prísne stráženej väznice v Mírove. Kajínek vinu nikdy nepriznal, políciu obvinil z vykonštruovaného procesu a súdy z predpojatosti. Jeho žiadosť o obnovu procesu zamietol Vrchný súd aj Ústavný súd. V roku 2010 mal premiéru film natočený na motív jeho príbehu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy