Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Záchrana psov z rozhorúčeného auta
Zdielať na

VIDEO: Záchrana psov z rozhorúčeného auta

Zdroj: MP Praha

PRAHA / Polícia na Slovensku ale aj v Čechách posledný mesiac rieši deti, ktoré rodičia nechali v rozhorúčenom aute. Tentokrát ale nechal majiteľ auta nie dieťa v aute, ale psy. Mestská polícia Praha tak minulú stredu zachránila z rozhorúčeného auta hneď 3 psy. Podľa anonyma, ktorý to polícii ohlásil, tam boli niekoľko hodín.

 Hliadka mestskej polície po oznámení udalosti, okamžite prišla k autu. Psy mali byť v aute zamknutí niekoľko hodín, nemali vzduch, vodu a takmer nereagovali. Ani po príjazde hliadky sa nikto k psom nehlásil. Policajti boli preto nútení rozbiť okno, a tak pomôcť psom na vzduch. 

"Vo vnútri sa nachádzali dvaja psy, ktorí nereagovali na vonkajšie podnety. Ležali s vyplazeným jazykom a veľmi ťažko dýchali. Policajti preto vyhodnotili situáciu ako krízovú a pomocou obušku rozbili okno. Malátne psy z rozhorúčeného auta vytiahli následne von ," uviedla hovorkyňa mestskej polície Irena Seifertová. Jeden zo psov nedokázal ani stáť na štyroch.

Po chvíli ale hliadka objavila aj tretieho psa, ktorý sa nachádzal pod skladacími prepravkami. Všetky tri psy následne policajti previezli do pražského útulku. Podľa informácii polície po niekoľkých minútach prišiel k vozidlu aj jeho majiteľ. Dvadsaťročného mladíka policajti prevzali a momentálne celú situáciu riešia. Polícia aj na základe tohto prípadu opätovne žiada verejnosť, aby nenechávali v aute svoje deti ani zvieratá. Teplota v aute rýchlo stúpa a je len otázka času, ako dlho vo vozidle vydrží človek či zviera. 

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako zachrániť dieťa z auta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy