Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rodičia chlapcov, ktorí uviazli v jaskyni, oslavujú trénera. Poslali mu list
Zdielať na

Rodičia chlapcov, ktorí uviazli v jaskyni, oslavujú trénera. Poslali mu list

BANGKOK / Rodičia chlapcov, ktorí uviazli spolu s trénerom v jaskyni v Thajsku sa na futbalového trénera nehnevajú. Práve naopak, ďakujú mu. Podľa informácii totiž odmieta jedlo, aby chlapci mali dostatok sily prežiť, kým sa všetci dostanú von. Okrem toho ich učí aj meditovať.

Dvadsaťpäťročný tréner Ekkapol Chantawong je tým, kto thajských futbalistov do jaskyne Tham Luang zaviedol, a nakoniec tam zostali uväznení viac ako 2 týždne. Aj napriek tomu, čo sa stalo ho rodičia neobviňujú. Oslavujú ho a ďakujú mu. Doposiaľ sa podarilo záchranárom dostať z jaskyne 8 chlapcov. Záchranná akcia opäť pokračuje aj v utorok 10. júla. "Keby s nimi nešiel, čo by sa s mojimi chlapcom stalo? Až sa dostane von, musím vyliečiť jeho srdce. Môj drahý Ekk, nikdy by som ťa za toto neobviňovala," uviedla jedna z matiek. 

Tréner by mal byť posledným, ktorého záchranári z jaskyne dostanú. Poradie určoval lekár, no podľa príbuzných trénera by tak či tak šiel posledný. "Miluje tie deti viac než sám seba. Nepije, nefajčí a je typ človeka, ktorý sa o seba stará. To isté učil aj deti," opísali jeho známi. Tréner futbalového tímu Moo Pa - Divočákov, je sirota. V 10 rokoch jeho dedinu zasiahla choroba, ktorá mu zabila rodičov. Starali sa preto o neho jeho príbuzní.  V 12 rokoch išiel do budhistického kláštora, kde sa stal mníchom.  
Neskôr sa ale dal na kariéru trénera pre deti z chudobnejších pomerov. Aj vďaka jeho predošlým skúsenostiam dokáže chlapcov udržať v pokoji. Učí ich meditovať, aby mali viac sily. Pred pár dňami poslali z jaskyne chlapci spolu s trénerom list, v ktorom sa tréner ospravedlňoval. "Sľubujem, že sa o deti postarám čo najlepšie. Chcem vám poďakovať za podporu a ospravedlniť sa," napísal v liste.

​Aj ostatní rodičia, nielen matka jedného z chlapcov, podľa denníka The Guardian trénerovi nič nevyčítajú. "Všetkým deťom, vôbec sa na vás nehneváme. Dobre sa o seba starajte. Nezabudnite sa prikrývať, pretože vám bude inak zima. Máme o vás starosti, no čoskoro sa všetci dostanete von," napísala ďalšia matka a trénerovi odkázala, že ani ona sa neho nehnevá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy