Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Senior po smrti manželky predal dom a odišiel cestovať po celom svete
Zdielať na

Senior po smrti manželky predal dom a odišiel cestovať po celom svete

PERTH / Chris Herrmann mal 64 rokov, keď mu náhle zomrela manželka. Bolestivo si uvedomil, aký krátky je život, a tak sa rozhodol pre radikálny krok. Kúpil si jednosmernú letenku do Španielska a len s batohom sa rozhodol, že precestuje svet. Výsledok? Dvadsaťtri krajín na štyroch kontinentoch v priebehu jedného roka.

Chris Herrmann sa stal fenoménom. Spúšťačom ale bol veľmi smutný dôvod, a to smrť manželky, s ktorou strávil 40 rokov. "Stalo sa to strašne náhle. Veľmi ma zasiahlo, ako rýchlo môže život skončiť," uviedol Austrálčan pre austrálsky portál abc.net.au. Keď ostal Chris sám, rozhodol sa pre radikálnu zmenu svojho života. 

Predal svoj dom a auto, všetky svoje veci uložil do skladu a kúpil si jednosmernú letenku do Španielska. Napriek tomu, že ho jeho dospelé deti aj kamaráti od cesty odrádzali, Chris sa nedal zlomiť. "Aj môj vnútorný hlas nachádzal stovky dôvodov, prečo to nerobiť. Cítil som ale, že je to skrátka moja ďalšia životná kapitola," povedal cestovateľ. 

Odhodlal sa teda a počas roka sa mu podarilo precestovať 23 krajín v Európe, v Afrike, v Ázii i v Strednej Amerike. Noci trávil v hosteloch a ako povedal, stretával sa tam prevažne s mladými ľuďmi. Po roku sa Chris vrátil domov. S novými zážitkami a skúsenosťami. Svojím príbehom sa teraz snaží inšpirovať aj iných vrstovníkov. "Nemali sme rovnaké možnosti, keď sme boli mladí, ale teraz ich máme a nechávame si ich ujsť," zhodnotil Chris. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy