Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pilot chcel nahlásiť poruchu rádia. Omylom nahlásil únos lietadla
Zdielať na

Pilot chcel nahlásiť poruchu rádia. Omylom nahlásil únos lietadla

Archívne video

NEW YORK / Falošný poplach vzbudil v utorok na letisku JFK v New Yorku pilot dopravného lietadla. Krátko pred odletom do Los Angelos chcel pracovníkom riadenia leteckej dopravy nahlásiť poruchu rádia, namiesto toho ale zadal kód, ktorý signalizoval únos lietadla.

Dopravné lietadlo so 158 cestujúcimi na palube sa už pomalý chystalo k odletu, keď pilot zaznamenal poruchu rádia. Problém chcel okamžite nahlásiť pracovníkom v riadiacej veži špeciálnym kódom. Omyl ale nahlásil únos lietadla, uvádza portál novinky.cz. 

Lietadlo krátko na to obklopili pohotovostné zložky. Ozbrojení policajti potom kontrolovali všetkých cestujúcich, ktorí na palube údajne strávili takmer dve hodiny, než ich pustili späť na terminál. 

"Let s číslom 1623 zaznamenal krátko pred odletom poruchu rádia, ktoré vyústilo do falošného poplachu. Lietadlo vyprázdnili a poslali ho na inšpekciu," uviedla vo vyhlásení hovorkyňa spoločnosti JetBlue Paula Aceved. 

Incident spôsobil veľké meškanie. Lietadlo malo odletieť o pol ôsmej ráno miestneho času, cestujúci ale nakoniec odleteli náhradným lietadlom až krátko pred polnocou.  

https://twitter.com/JoshEiniger7/status/1011776241400209408

Súvisiace články

Najčítanejšie správy