Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jej cestu nahor sledovala celá krajina. Chlpatá lezkyňa sa stal hrdinkou po tom, ako vyliezla 25 poschodí
Zdielať na

Jej cestu nahor sledovala celá krajina. Chlpatá lezkyňa sa stal hrdinkou po tom, ako vyliezla 25 poschodí

SAINT PAUL / K neuveriteľnému výkonu sa v americkom meste Saint Paul odhodlala odvážna samica medvedíka čistotného. Vyštverala sa totiž až na strechu 25 poschodového domu v centre mesta. Chlpatá horolezkyňa sa okamžite stala hviezdou sociálnych sietí. Mnohí ju sledovali s neskrývanými obavami o jeho život. Všetkým preto odľahlo, keď sa úspešne vyškriabala až na vrchol. Tam sa ju snažili nalákať do pasce, aby ju mohli bezpečne zniesť na pevnú zem.

Obyvatelia vyše 20. poschodového obytného domu si samicu fotili a nakrúcali, pretože sa hrala na horolezca a zostala uväznený. Jej záchrana bola podľa odborníkov veľmi komplikovaná, keďže hrozilo, že sa zviera vyplaší a spadne z 20. poschodia.

Medvedík čistotný je už ale v bezpečí. Ošetrovateľom sa ho podarilo odchytiť a vypustiť späť do voľnej prírody. Nezbedné zvieratko si počas svojho výstupu získalo milióny fanúšikov zblízka i zďaleka.  Záchranári nemohli chlpatému horolezcovi nijako pomôcť, kým liezol po budove. Bolo by to veľmi nebezpečné pre neho aj pre nich.

Všetci si preto vydýchli, keď medvedík okolo pol tretej v noci miestneho času konečne vyliezol až na strechu. Ešte spokojnejší boli ráno. Vysvitlo totiž, že medvedík skončil v pasci, ktorú mu na streche spolu s voňavým jedlom pripravili záchranári. Ošetrovatelia následne zistili, že ide asi o ročnú samicu medvedíka čistotného, ktorá je zdravá ako buk. O pár hodín neskôr ju vypustili tam, kam patrí. Do prírody, ďaleko od lákavých svetiel a budov veľkomesta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy