Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajt zrazil páchateľa. Prišiel o prácu
Zdielať na

Policajt zrazil páchateľa. Prišiel o prácu

CLARKE / Zatýkanie, ktoré sa odohralo v americkom meste Clarke, by ste v policajnej príručke hľadali márne. Policajt pri ňom prišiel o odznak a páchateľ mohol prísť o život. Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých čitateľov.

Tim Patmon chcel polícii ujsť za každú cenu. Jeden policajt ho naháňal pešo, druhý s menom Taylor Saulters ho prenasledoval v služobnom vozidle. Páchateľ kľučkoval, snažil sa ujsť až do momentu, kým vozidlo nebolo tesne za ním a kým ho policajt bokom vozidla nezrazil.

"Je to jasná policajná brutalita," opisuje matka páchateľa, Tammy Brown-Patmon. Keď matka videla svojho syna na zemi, bála sa najhoršieho. "Myslela som si, že môj syn je mŕtvy, mal zlomené rameno, celý je pomliaždený a keď chodí, tak kríva," hovorí matka.

Polícia tvrdí, že okrem modrín, odrenín a škrabancov sa chytanému páchateľovi nič vážnejšie nestalo. "Chápem, že to čo môj syn urobil, nebolo správne, ale oni ho nemali zraziť," myslí si Tammy Brown-Patmon. A práve to je dôvodom, prečo policajt prišiel najprv o svoj odznak a následne aj o prácu. Podľa vedenia polície jeho zásah nekorešpondoval s postupom, ktorý sa má uplatňovať. Po tomto zásahu sú teda potrestaní dvaja. Ten, ktorého chytali skončí pred sudcom v priebehu nasledujúcich hodín.

Takto by zásah mal vyzerať. Pozrite si ho v priloženej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy