Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Únos a vydieranie. Chlapec (13) postavil do pozoru rodičov a aj políciu
Zdielať na

Únos a vydieranie. Chlapec (13) postavil do pozoru rodičov a aj políciu

Archívna reportáž

LE / ŠAN - Matka len trinásťročného chlapca zažila hrôzostrašné chvíle, keď jej zazvonil telefón, z ktorého sa dozvedela, že jej syn bol unesený. Polícia po nahlásení únosu, hneď spozorovala nezrovnalosti v správaní únoscov.

Dramatické chvíle zažila matka mladého chlapca. V nedeľu popoludní jej zazvonil mobil, z ktorého sa ozvali výkriky: "Mami, mami!". Následne bol hovor prerušený. O tri hodiny neskôr telefón opäť zazvonil a syn matke s plačom povedal, že ho uniesli štyria muži neďaleko vlakovej stanice. 

Po týchto krátkych telefonátoch, prišla zúfalej matke textová správa, v ktorej sa písalo: "Ak chcete zachrániť svoje dieťa, prineste 50 tisíc jüanov (čo predstavuje viac ako 6000 eur) na vlakovú stanicu. V opačnom prípade váš syn zomrie." V zápätí jej prišla aj chlapcova fotka, na ktorej mal ústa zapchaté kusom handry. Zúfalá matka odpovedala, že zaplatí, ale zároveň o únose informovala aj políciu. 

Polícia si hneď všimla niekoľko nezrovnalostí a po dvojdňovom vyšetrovaní sa policajtom podarilo vystopovať chlapca v jednom z hotelov v neďalekom meste. Avšak po únoscoch nebolo ani stopy. Polícia podľa portálu dailymail.co.uk chlapca vypočula, a ten sa nakoniec priznal k tomu, že sám únos zinscenoval. Ako dôvod uviedol, že peniaze chce okrem iného použiť aj na kúpu nového mobilného telefónu, ktorý mu rodičia odmietli zadovážiť. 

Únosy detí sú vážnou hrozbou. Pozrite si reportáž o žene, ktorú postavili v Košiciach pred súd. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy