Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Guinei zakázali na mesiac sociálnu sieť
Zdielať na

V Guinei zakázali na mesiac sociálnu sieť

CANBERRA / Tichomorský ostrovný štát Papua-Nová Guinea zakáže na mesiac používanie sociálnej siete Facebook, aby zistil jeho vplyv na bežné obyvateľstvo a skoncoval s falošnými užívateľmi.

Vláda v Papua-Novej Guiney zakáže Facebook na mesiac v snahe odstrániť "falošných používateľov" a preskúmať účinky, ktoré má internetová stránka na obyvateľstvo, píše the Guardian.

Minister komunikácie Sam Basil povedal, že vypnutie umožní analytikom jeho oddelenia vykonať výskum a analýzu toho, kto používa platformu a ako ju používa. Pripúšťa rastúce obavy týkajúce sa sociálneho blahobytu, bezpečnosti a produktivity.


"Čas umožní zozbierať informácie na identifikáciu používateľov, ktorí sa skrývajú za falošnými účtami, používateľov, ktorí nahrávajú pornografické obrázky, používateľov, ktorí odovzdávajú falošné a zavádzajúce informácie o Facebooku na filtrovanie a odstránenie," povedal Basil novinám Post Courier. "To umožní skutočným ľuďom, ktorí majú skutočnú identitu používať sociálne sieť zodpovedne," dodal.

Basil opakovane vyjadril znepokojenie nad ochranou osobných údajov používateľov Facebooku v nadväznosti na odhalenie Cambridge Analytica, podľa ktorého spoločnosti Facebook unikli osobné údaje desiatok miliónov používateľov súkromnej spoločnosti. Minister pozorne sledoval vyšetrovanie amerického senátu o Facebooku.

"Štátna vláda, ktorá prešla globalizáciou IT, nikdy nemala šancu zistiť výhody alebo nevýhody Facebooku - a dokonca vzdelávať a poskytovať usmernenia o používaní sociálnych sietí, ako je Facebook," povedal Basil minulý mesiac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy