Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Panelák zamorili cvrčky. Chovateľ chameleónov za nápravu zaplatil takmer 2 000 eur
Zdielať na

Panelák zamorili cvrčky. Chovateľ chameleónov za nápravu zaplatil takmer 2 000 eur

Archívna reportáž

BRNO / Exotické zvieratá v panelákoch sú kontroverznou témou, no ich nadšencov nedokážu odradiť ani náročné podmienky či kritické ohlasy. Vytvoriť vhodné prostredie pre chov sa ale malým nedopatrením môže skončiť nepríjemnými následkami. Napríklad ako v Brne, kde došlo v paneláku k invázii cvrčkov, ktoré boli pôvodne určené pre exotického obyvateľa jedného z bytov.

Libor chová chameleónov už 12 rokov a týmto zvieratám úplne prepadol. Ako uvádza portál iDnes.cz, v súčasnosti ich má asi 70, a to zo 14 rôznych druhov. Svoj byt prispôsobil tak, aby mali jeho miláčikovia v teráriách správnu teplotu aj vlhkosť. Libor ich kŕmi čerstvým hmyzom. "V malých krabiciach sa dá hmyz kúpiť vo zverimexe. Tí, ktorí majú chameleónov viac, chovajú cvrčkov samostatne," povedal mladý chovateľ.

Uskladňovanie živého hmyzu má ale svoje nástrahy. "Raz mi cvrčky utiekli do stupačiek a zamorili kompletne celý panelák. Priznal som sa, že som to bol ja," uviedol nadšenec chameleónov s tým, že dezinsekcia ho stála viac ako 50 000 českých korún (čo je viac ako 1 950 eur). 

Po tejto skúsenosti sa Libor rozhodol, že si na chov chameleónov, ale aj cvrčkov, radšej vyberie neobývaný priemyselný objekt. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy