Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prestížna univerzita prenajímala študentom psa. Dostal fóbiu
Zdielať na

Prestížna univerzita prenajímala študentom psa. Dostal fóbiu

Archívna reportáž

CAMBRIDGE / Študenti univerzity Cambridge dostali od vedenia školy psa, ktorý im má pomôcť zbaviť sa stresu. A to konkrétne jeho spoločnosťou a odreagovaním sa pri venčení. Tento nápad sa stal ale malému teriérovi takmer osudným.

Fenku Jack Russella Twiglet univerzita prijala, aby študentom pomáhala od stresu, podobne ako to v poslednej dobe robili školy a firmy po celom svete. Projekt sa stal ale tak zaujímavým, že fenku Twiglet to takmer zabilo. 

Študenti si teriérku mohli objednať cez internet vždy na hodinu, počas ktorej ju mohli venčiť. Jej popularita ale tak stúpla, že Twiglet bola rezervovaná aj na osem hodín denne. Pre fenku sa to postupom času stali hodiny "práce", ktoré ju extrémne vyčerpávali. To sa neskôr na jej zdravotnom stave odrazilo, paradoxne stresom. Po istej dobe začala reagovať na cudzích ľudí strachom a na prechádzky sa jej už chodievať nechcelo. Diagnostikovali mu fóbiu.  

Vedenie školy sa preto rozhodlo projekt ukončiť a fenka Twiglet sa vrátila späť do univerzitnej kancelárie. Po tejto skúsenosti sa univerzita rozhodla, že už viac ďalšieho psa na prenájom neponúkne. 

Pozrite si archívnu reportáž o naklonovaní psa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy