Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nevídané šťastie. Austrálčan vyhral v lotérii dvakrát počas niekoľkých dní
Zdielať na

Nevídané šťastie. Austrálčan vyhral v lotérii dvakrát počas niekoľkých dní

SYDNEY / Výhru v lotérii nestačil Austrálčan ešte ani poriadne osláviť, keď o niekoľko dní neskôr vyhral druhýkrát. Počas jediného týždňa získal takmer 2,5 milióna austrálskych dolárov, čo je viac ako 1,5 milióna eur.

Minulý týždeň v pondelok Austrálčan, ktorý má okolo štyridsať rokov a žije na sydneyskom predmestí Bondi, vyhral v lotérii milión austrálskych dolárov, v sobotu potom v rovnakej stávkovej hre nečakane zbohatol o ďalších 1,5 milióna.

"Hovoril som si, že je to príliš dobré, aby to bola pravda," povedal výherca zástupcom NSW Lotteries, štátnej lotérie Nového Južného Walesu. "Pravdepodobnosť, že vyhráte dvakrát za sebou v tak krátkom čase, je určite nulová. Hrozne rád by som dal ľuďom radu, ako v lotérii vyhrať, ale žiadnu nemám," dodal pre New York Post.

Na otázku, ako chce novo nadobudnuté peniaze minúť, odpovedal, že nebude "hlúpy" a peniaze investuje do nehnuteľností v Sydney, kúpi si ale aj nové auto a "samozrejme dovolenku na Honolulu".

Aká je pravdepodobnosť, že niekto v lotérii NSW vyhrá dvakrát počas jedného týždňa, nedokázala spoločnosť povedať. Pravdepodobnosť jednorazovej výhry je ale podľa nej jedna k 1,845 milióna. "Nepoznáme nikoho, kto by vyhral dvakrát počas jedného týždňa," povedal AFP hovorca NSW Lotteries Matt Hart.

"Vieme o ľuďoch, ktorí vyhrali dvakrát za život, ale nie dvakrát za týždeň," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy