Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
More na Filipínach vyplavilo príšeru. Znamenie skazy, myslia si niektorí
Zdielať na

More na Filipínach vyplavilo príšeru. Znamenie skazy, myslia si niektorí

Archívne video

MANILA / Obyvatelia filipínskej provincie Oriental Mindoro si majú od piatku nad čím lámať hlavy. More na pláž totiž vyplavilo tvora, ktorá vraj silne zapácha. Podivnú bielu hrudu, ktorá vyzerá, ako by bola porastená chlpmi, už skúmajú vedci. Miestni sa obávajú, že je "príšera" nositeľom skazy, píše britský server Express.

Na podivné stvorenia sa zišli pozrieť obyvatelia z okolitých dedín a od piatku si ho fotografujú. Zatiaľ čo niektorí sú k neidentifikovateľnej hrude viacmenej ľahostajní, poverčiví ju pokladajú za zlé znamenie. "Na našu provinciu sa rúti zemetrasenie. Tá hruda je znamením, že sa blíži niečo zlé. Prosím, modlite sa za nás," cituje server Express Tama Malinga.

https://twitter.com/Daily_Express/status/995384637059928064

"Keď sme sa o tom dozvedeli, bolo to alarmujúce znamenie. Hovorí sa, že keď sa začnú objavovať tvory z najhlbších častí oceánu, stane sa niečo zlé," uviedol ďalší z obyvateľov Vincent Dela Pena Badillo pre the Sun. Väčšina obyvateľov je tvarom tvora skôr fascinovaná, pretože nikdy nič podobné nevidela. "Bola som šokovaná. Deti sa báli, že to je mŕtva príšera. Zatiaľ nikto netuší, o čo ide," uviedla Imelda Mariz.

https://twitter.com/Daily_Express/status/995364475355193345

Výskumníci pri odbere vzoriek uviedli, že by sa mohlo jednať o mŕtvu veľrybu. To sa aj neskôr preukázalo, avšak presný druh je zatiaľ neznámy. "Poslali sme vzorky do laboratória na analýzu DNA. Zvyšok necháme spáliť. Príšerne to smrdí, ako niečo z inej planéty," uzavrel výskumník Vox Krusada, ktorý z tvora vzorky zbieral.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy