Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rodičia s dvomi malými deťmi porušili zákaz. Vystúpili z auta a stáli rovno oproti gepardom
Zdielať na

Rodičia s dvomi malými deťmi porušili zákaz. Vystúpili z auta a stáli rovno oproti gepardom

BEEKSE BERGEN / Hlúposť, za ktorú by si tento raz zaslúžili po zadku rodičia. Francúzska rodinka s dvomi malými deťmi sa prišla pokochať do safari parku v Holandsku. Návšteva ich ale pre podcenenie situácie mohla všetkých stáť životy.

Výlet, na ktorý skutočne nezabudnú. Francúzska rodinka sa rozhodla navštíviť obľúbený safari park Beekse Bergen, ktorý sa nachádza na juhu Holandska. Aj napriek výslovnému zákazu sa rozhodli, že fotky spoza skla asi nie sú dostatočne úchvatné, a tak z vozidla aj s deťmi vystúpili. Pri tom, čo nasledovalo, tŕpli všetci, ktorý situáciu videli. Jednému z turistov, ktorí išiel v aute za rodinou, sa celý incident podarilo zachytiť.

Ako informuje Blesk.cz rodinka odrazu stála oproti skupine gepardov, mimochodom najrýchlejším predátorom na svete. A tie na nich zaútočili. Na videu počuť zdesené výkriky turistov, ktorí celý incident so strachom sledovali. Rodina údajne z vozidla vystúpila opakovane, čo výslovne zakazujú pravidlá pre návštevníkov.

Manželia s deťmi sa dokonca ku skupinke gepardov priblížili. A to už dovtedy ležiace zvieratá vyprovokovalo. Netreba dodávať, že škvrnitému predátorovi stačia na skoky, aby sa dostal k novej koristi. Rodina unikla pred bolestivou smrťou naozaj o milimetre.

Naozaj iba zázrakom sa nikomu zo zainteresovaných nič nestalo. Rodina stihla dobehnúť k autu a šelmy pôsobili, že sa skôr chceli pohrať so živou hračkou ako skutočne loviť. Hovorca parku bol celým incidentom veľmi znepokojený. Pre holandskú televíziu NOS sa vyjadril, že rodina jednoznačne porušila pravidlá safari parku: "Návštevníkov v niekoľkých jazykoch informujeme, že sa v parku nachádza nebezpečenstvo," potvrdil.

Celé video z incidentu si môžete pozrieť tu:

https://twitter.com/invisibleman_17/status/994853221389697025

Súvisiace články

Najčítanejšie správy