Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zázraky sa dejú: Lekári boli pripravení odpojiť prístroje, chlapec sa v tom prebral
Zdielať na

Zázraky sa dejú: Lekári boli pripravení odpojiť prístroje, chlapec sa v tom prebral

ALABAMA / Trinásťročný chlapec zo Spojených štátov, ktorý utrpel vážne poranenia hlavy, sa zázračne prebudil tesne pred plánovým odpojením od prístroja. Chlapec podstúpil niekoľko operácii, pri jednej z nich mu zlyhalo srdce a lekári ho preto vyhlásili za mŕtveho. Rodičia dokonca súhlasili s darovaním jeho orgánov.

Pred dvoma mesiacmi si Trenton McKinley z americkej Alabamy so svojimi kamarátmi hral v malom prívese. "Prevrátili sme sa, narazil som na betón a príves dopadol priamo na moju hlavu. Potom si už nič nepamätám," popísal chlapec. 

Chceli ho odpojiť 

Pri nehode utrpel vážne poranenia mozgu a sedem fraktúr na lebke, informuje portál iDnes.cz. Podstúpil niekoľko operácií, pri jednej z nich mu ale začali zlyhávať ľadviny aj srdce. "Trenton na operačnom stole zomrel na 15 minút. Povedali mi, že už nikdy nebude normálny," hovorí o strašnom zážitku Jennifer Reindl. 

Lekári tvrdili, že jeho srdce bije iba preto, že má v tele vysokú dávku adrenalínu, ale nezachytávajú žiadnu mozgovú aktivitu. Chlapca preto vyhlásili za mŕtveho a jeho rodičia následne súhlasili s darovaním orgánov. "Nebolo by fér snažiť sa ho priviesť späť, len by sa jeho orgány ešte viac poškodili," vysvetlila ich konanie matka.

Bol som v nebi 

Deň pred plánovaným odpojením od prístroja sa ale Trenton prebudil. Podľa jeho slov počas svojho bezvedomia myslel, že je v nebi. "Šiel som po poli stále dopredu," opisuje zážitok 13-ročný chlapec, ktorý tvrdí, že prežil iba vďaka Bohu. "Nie je jediný dôvod, prečo by som sa vrátil," dodáva. 

Podľa Jennifer Reindl jej syn chodí, hovorí a dokáže aj čítať aj počítať. "Je to zázrak," povedala. Chlapca ešte čaká dlhá rekonvalescencia. Stále trpí silnými bolesťami a záchvatmi a bude musieť podstúpiť ďalšie operácie, ktoré spoja polovice jeho lebky. Lekári vravia tiež o veľkej anomálii. Ešte nikdy nevideli, že by sa niekto vrátil späť z kompletnej smrti mozgu a srdca. 

Pozrite si archívnu reportáž o zázraku, ktorá sa stala na Vianoce: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy