Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Muž naučil svojho psa zbierať odpadky
Zdielať na

Muž naučil svojho psa zbierať odpadky

UTRECHT / Majiteľom psov po celom svete sa už podarilo ich štvornohých kamarátov naučiť všemožným kúskom. Alex van Eck z holandského Utrechtu však pri výcviku svojej labradorky Joy stihol myslieť aj na ochranu životného prostredia. Fenku totiž naučil zbierať odpadky, ktoré následne triedi a vyhadzuje ich do kontajnerov.

Zohraná dvojica chodí na prechádzku štyrikrát denne a prejde pri tom niekoľko kilometrov. Počas toho má dostatočne dlhý čas na to, aby spoločnými silami nazbierala veľké množstvo odpadkov, ako napríklad plastové fľaše, plechovky alebo obaly od chipsov.

"Nachádzame obrovské množstvo odpadkov. Najmä na parkoviskách a, bohužiaľ, aj v prírodných rezerváciách. Nie je nezvyčajné, že nazbierame niekoľko plných sáčkov za popoludnie," vysvetlil agentúre AP van Eck.

Muž so vzťahom k životnému prostrediu začal svoju fenku labradora trénovať v júli minulého roka. "Cvičil som Joy pomocou schovávanie fliaš naplnených pochutinami. Postupom času začala chápať, že dostane odmenu, keď fľašu vystopuje a prinesie mi ju. Naučila sa to veľmi rýchlo," zveril sa Holanďan.

"Najväčším zadosťučinením je čistá príroda, ktorú po sebe zanecháme. Nesmierne ma teší, že sme ostatných ľudí inšpirovali. Dúfam, že sa mnoho ďalších nadšencov k našej misii v budúcnosti pripojí. Spoločne totiž môžeme urobiť veľké zmeny," dodal van Eck.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy